طاجن الباميه
مقدم من الرحيق المختوم
كيلو بامية
بصلة صغيرة مفرومة
سبعة فصوص توم مفروم
3فص توم
فلفلة حارة
لتر عصير طماطم
ملعقتين صلصة
ملعقتين كزبرة جافة
نصف ملعقة كمون
ملعقة صغيرة سكر
فصين مستكة
عصير لمونة
ملعقتين سمن
شوربة ولحم مسلوقة
ملح وفلفل
الطريقة:
(اولا)
يوضع الطاجن في الفرن يسخن
(ثانيا)
حلة فيها السمن وملعقة كبيرة زيت نباتي تسخن مع فص مستكة ونسيحها ، وانزل بالبصلة الصغيرة المفرومة ناعم وتشوح ، ثم انزل بالتوم المفروم ويشوح معا ، ثم انزل بالبامية وتشوح حتي تتشرب كل المادة اللزجة اللي فيها تماما ، ثم انزل بالفلفلة الحارة المفرومة وانزل بالصلصة وتشوح ، ثم عصير الطماطم والسكر والبهارات وباقي التوابل كلها ، والشوربة حسب الاحتياج وملح وفلفل اسود وتترك تغلي كويس علي النار عشر دقايق ،
(ثالثا)
نخرج الطاجن من الفرن ويصب فيه كل خليط البامية والتوم والفلفلة يفرموا جيدا وتوضع علي البامية وتقلب تقليبة ويدخل الفرن ليكتمل السوا وفور خروجها من الفرن بعد النضج تعصر عليها عصير لمونة وتقدم بالهنا.
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
مقدم من الرحيق المختوم
كيلو بامية
بصلة صغيرة مفرومة
سبعة فصوص توم مفروم
3فص توم
فلفلة حارة
لتر عصير طماطم
ملعقتين صلصة
ملعقتين كزبرة جافة
نصف ملعقة كمون
ملعقة صغيرة سكر
فصين مستكة
عصير لمونة
ملعقتين سمن
شوربة ولحم مسلوقة
ملح وفلفل
الطريقة:
(اولا)
يوضع الطاجن في الفرن يسخن
(ثانيا)
حلة فيها السمن وملعقة كبيرة زيت نباتي تسخن مع فص مستكة ونسيحها ، وانزل بالبصلة الصغيرة المفرومة ناعم وتشوح ، ثم انزل بالتوم المفروم ويشوح معا ، ثم انزل بالبامية وتشوح حتي تتشرب كل المادة اللزجة اللي فيها تماما ، ثم انزل بالفلفلة الحارة المفرومة وانزل بالصلصة وتشوح ، ثم عصير الطماطم والسكر والبهارات وباقي التوابل كلها ، والشوربة حسب الاحتياج وملح وفلفل اسود وتترك تغلي كويس علي النار عشر دقايق ،
(ثالثا)
نخرج الطاجن من الفرن ويصب فيه كل خليط البامية والتوم والفلفلة يفرموا جيدا وتوضع علي البامية وتقلب تقليبة ويدخل الفرن ليكتمل السوا وفور خروجها من الفرن بعد النضج تعصر عليها عصير لمونة وتقدم بالهنا.
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon