الجمعة، 21 سبتمبر 2018

صينية بطاطس بالفراخ مقدمه من شيف امنيه مرجان

اسم الوصفة : صنية البطاطس بالفراخ

مقدمة من : الشيف أمنية مرجان
مدة التحضير :20 دقيقه
مدة الطهي : من 30 إلي 50 دقيقه حسب الفرن
المقادير
 عصير طماطم
بطاطس مقطعه حلقات
بصل مقطع حلقات
فلفل اخضر رومي او حامي حسب الرغبه مقطع
فراخ مقطعه حسب عدد أفراد الأسرة
معلقتين سمنه ومعلقتين زيت
التوابل :
فلفل اسود
كمون
ملح
ثوم بودر
بصل بودر
زنجبيل بودر
الطريقه:
تغسل الفراخ بالطريقة المعتادة جيدااااا
ثم نحضر صنية ونضع فيها البصل والتوابل ويقلبوا جيدا باليد حتي يتشرب البصل من التوابل ثم نضع جميع المكونات معادا الطماطم ويقلبوا جيدا مع البصل والتوابل ويتبل الفراخ جيدا من التوابل والبصل وترص  الصنية ونضع الفراخ علي الوجة ثم عصير الطماطم ونضع معلقتين سمنه ومعلقتين زيت علي الوجه
ثم نضعها علي البوتجاز تأخذ غلوة أو اتنين ثم تدخل الفرن وعند القرب من النضج نشغل الشواية حتي تأخذ اللون المناسب
ملحوظة
 .قبل ما نشغل الشواية نختبر الفراخ بخلة اسنان أو شوكة لتأكد من تمام النضج
. الكمية والمقادير تضاف حسب الرغبه وحسب عدد أفراد الاسرة
هسبكم مع الصور بقا يارب اكون قدرت أوضح ليكم بطريقه سهله وبسيطة


EmoticonEmoticon