الدوناتس هش وناعم جدااا
مقدم من الشيف/مروة جمال
مده التحضير/١٥ دقيقه
مده الطهى/٥ دقائق
المقادير
نصف كيلو دقيق
٥٠ جرام زبده
٨ جرام ملح
٨ جرام خميرة فوريه
٢٥ جرام لبن بودره
٥٠ جرام سكر
بيضه
٥ جرام محسن خبز بودر
٢٢٥ جرام ماء دافئ او حسب احتياج العجينه
للتزين
شكولاته مذابه بشويه زيت وشوكليت شيبس وسكر بودرة
للحشو
نوتيلا او باسترى كريم او مربى حسب الرغبه
الطريقه
عجن مباشر بمعنى هنضع كل المقادير على بعضها والماء
ونعجن حتى الحصول على عجينه ملساء ولا تكون طريه قوى ولا متماسكه قوامها متوسط
ونعجن فترة كافيه لتتكون شبكه الجلوتين بمعنى هناخد قطعه عجينه ونشدها ولو اتقطعت يبقى لسه عايزة تتعجن تانى
وتترك لتخمر نصف ساعه ثم تشكل وتترك لتخمر مرة اخرى فى مكان دافئ به حمام مائى حتى لا تتكون طبقه فوق العجينه وتترك تخمر نصف ساعه وتقلى فى زيت غزير ساخن وتترك لتبرد وتزين
مديرة مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon