الاثنين، 2 أبريل 2018

الجاليبي الهندي مقدم من شيف هبه عادل

الجاليبى الهندى
مقدم من شيف هبه عادل
المقادير:
كوب دقيق
ملعقه كبيره نشا
ملعقه كبيره زبادى
نصف ملعقه صغيره بيكنج بودر
رشة بودرة زعفران او لون برتقالى بودر
نصف كوب ماء تقريبا
شربات خفيف
زيت للقلى

الطريقة:
نخلط المكونات مع بعض جيدا ثم يضاف المياه لحد ماتبقى قوامها زى قوام لقمة القاضى كدة ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعة
في كيس حلوانى يوضع فيه الخليط ونفتح فاتحة صغيرة
في طاسة يوضع فيها الزيت وننزل بالخليط شكل دورانات عشوائى مثل الصورة مثل المشبك
 نقلبها علي الجانب الاخر ولما تطلع توضع ف الشربات
وبالهنا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon