الجمعة، 6 أبريل 2018

موس الفراوله بالجليز الرخامي مقدم من المبدعه دينا يوسف

طريقه عمل تورته موس الفراوله بالجليز الرخامي
مقدم من الشيف دينا يوسف
مده التحضير ( تجهز علي يوم)

اولاً مقادير صوص الفراوله
٢ كوب من الفراوله المطحونة
٦ معالق سكر كبيره
معلقتين من عصير الليمون

نضع المزيج السابق في إناء علي نار هادئه حوالي سبع دقائق
حتي يتكاسف ويتبخر منه الماء ويتبقي منه حوالي كوب ونصف من صوص الفراوله
نقوم بتصفيتها من البذر ونضع نصف معلقه فانيليا
 ونتركها حتي تهدأ تماماً

مقادير كيكه الفانيليا
٦ بيضات
كوب دقيق
كوب ونص سكر
معلقه فانيليا
معلقه بيكنج باودر
رشه ملح

طريقه تحضير كيكه الفانيليا
يخفق البيض مع السكر حتي يتضاعف حجمه ويصبح لونه فاتح
نخلط المواد الجافه ونضعها علي المزيج السابق تدريجياً علي ثلاث مراحل حتي يختفي الدقيق تماماً
نضعها في صنيه الخبز علي ورقه زبده ونضعها بفرن ساخن علي درجه ١٨٠ لمده ١/٣ ساعه تقريباً
تترك لتبرد تماماً حتي يتم تجهيز الموس

مقادير موس الفراوله
٦٠٠ جرام جبنه كيري
١٢ معلقه سكر كبيره
معلقتين جيلاتين بودر ذائب بمياه دافئه
٢ كوب كريمه خفق
صوص الفراوله الذي تم تجهيزه سابقاً
٣ معالق سكر بودر
فانيليا

طريقه تحضير الموس
تخفق الجبنه مع السكر والفراوله حتي تمام التجانس ثم نضيف الجيلاتين المدوب للخليط
ثم تخفق كريمه الخفق مع ثلاث معالق السكر بودر. ومعلقه الفانيليا
نضيف كريمه الخفق لمزيج الجبنه والفراوله علي ثلاث مراحل حتي لا نفقد الهواء داخل الكريمه

بصنيه اكبر من حجم صينيه الكيك المحضر سابقاً نضع نصف الكيكه بالأسفل  وتسقي من ماء الكمبوت او لبن وعسل
نضع جزء من الخليط المحضر ونضع نصف الكيكه الاخر وتسقي مره اخري ثم نسكب عليها باقي موس الفراوله حتي تغطيها من جميع الجوانب ونساوى السطح جيداً
ثم نتركها ليله كامله بالفريزر

لتحضير صوص الجليز الرخامي نحتاج المقادير التاليه
٦٠٠ جرام شيكولاته بيضا مبشوره
٤٠٠ جرام لبن مكثف
معلقتين جيلاتين مدوب بماء دافئ
٦٠٠ جرام سكر جلوكوز
١٥٠ جرام ماء للجلوكوز
٦٠٠ جرام سكر ابيض

طريقه التحضير
نضيف. اللبن المكثف علي الشيكولاته البيضا المبشوره وتترك جانباً
نضع السكر الجلوكوز مع الماء علي نار هادئه حتي يذوب السكر تماماً
ثم نضعه علي اللبن المكثف والشيكولاته ونخلطهم حتي تذوب الشيكولاته تماماً
تترك ليله كامله بالمبرد مع كيكه الموس
نقوم  ب اخراج الصوص قبل استخدامه بفتره كافيه حتي يصبح بدرجه حراره الغرفه وندخله المايكرويف مع التقليب المستمرحتي يصبح قوامه سائل تماماً
نترك جزء من الخليط الأبيض جانباً
نضيف اللون المراد استخدامه علي باقي الخليط
نضع الكيكه علي شبكه ونصب الصوص حتي يتم تغطيتها من جميع الجهات ثم نضع قطرات من الصوص الأبيض حتي تعطي الشكل الرخامي علي الكيكه المجهزة
توضع بطبق التقديم. وتوضع بالثلاجه حتي تبرد تماماً وتقدم بارده

الف هنا وشفا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon