عين الصقر عين اليمامة اوسميط
لمقادير
250 جرام . دقيق
120جرام زبده طرية
60جرام حليب
4جرام خميره
1 بيضة
40جرام سكر
ملعقة صغيرة محسن
5 جرام ريحان
20 جرام سمسم محمص
ّطريقه العمل
نبس الدقيق مع الذبده اى تكون الزبدة طرية بدرجة حرارة الغرفة نفركها مع الدقيق ونحط اللبن مع الخميرة مع السكر ونقلبهم ننزل بباقى المقادير على الدقيق والزبدة ممكن او احتاجة قليل من المية نحطلها بحيث تبقى عجينة متماسكة واخدة عرق نطلعها على الرخامة بعد متضرب 10 دقايق على رخامة ونغطيها بكيس ونقطع قطع صغيرة 20 جرام ونعملها زى البقسماط بالطول ونلفها بحيث تكون دايرة مقفولة ونبخها بقليل من الماء ونزلها فى سمسم وحبة البركة زنرصها فى صاجات وندخلها الفرن على طول درجة حرارة 180 حوالى من 12 دقيقة الى 20 دقيقة وبالهنا والشفا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
لمقادير
250 جرام . دقيق
120جرام زبده طرية
60جرام حليب
4جرام خميره
1 بيضة
40جرام سكر
ملعقة صغيرة محسن
5 جرام ريحان
20 جرام سمسم محمص
ّطريقه العمل
نبس الدقيق مع الذبده اى تكون الزبدة طرية بدرجة حرارة الغرفة نفركها مع الدقيق ونحط اللبن مع الخميرة مع السكر ونقلبهم ننزل بباقى المقادير على الدقيق والزبدة ممكن او احتاجة قليل من المية نحطلها بحيث تبقى عجينة متماسكة واخدة عرق نطلعها على الرخامة بعد متضرب 10 دقايق على رخامة ونغطيها بكيس ونقطع قطع صغيرة 20 جرام ونعملها زى البقسماط بالطول ونلفها بحيث تكون دايرة مقفولة ونبخها بقليل من الماء ونزلها فى سمسم وحبة البركة زنرصها فى صاجات وندخلها الفرن على طول درجة حرارة 180 حوالى من 12 دقيقة الى 20 دقيقة وبالهنا والشفا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon