طريقه عمل حلوى الديسباسيتو الخطيره بمكونات بسيطه جدا
مقدم من الشيف / دينا يوسف
مده التحضير / ساعه
المقادير /
٥ بيضات
كوب الا ربع سكر
كوب الا ربع دقيق
فانيليا
معلقه بيكنج بودر
٥ معالق كاكاو خام
الطريقه /
نفصل البياض عن الصفار ثم نضرب البياض ف بوله نظيفه جداً مع رشه ملح وملعقة خل حتي يصبح قوام البياض متماسك جداً
ف بوله منفصله نضرب الصفار مع الفانيليا
نضيف الصفار والمكونات الجافه للبياض علي ٣ مراحل ويتم الخلط بالملعقه
نقسم الخليط علي قوالب الديسباسيتو وندخلها فرن ساخن علي ١٨٠ درجه لمده ١/٣ ساعه
تحضير التوبنج/ ٢٠٠ جرام شيكولاته خام مبشوره
٢٠٠ جرام كريمه خفق سائله
كوب كريم شانتيه خام
٢ معلقه نوتيلا
نصف كوب موس شيكولاته
كوب الا ربع لبن ساقع
يتم اذابه الشيكولاته المبشوره مع كريمه الخفق علي حمام مائي
ثم نضع ف بوله الكريم شانتيه مع موس الشيكولاته واللبن والنوتيلا ويتم الخفق حتي تمام التجانس والحصول علي قوام كريمي سميك
ثم نضع صوص الشيكولاته الذي تم تحضيره
بعد خروج الكيك من الفرن نتركه ليهدأ
ثم بخله الأسنان نعمل به فجوات حتي نسقيه ب لبن مذاب بها معلقه نوتيلا ومعلقه كاكاو
ونضع علي سطح الكيك التوبنج الذي تم تحضيره
وتدخله التلاجه حتي يتماسك ونضع علي الوجه اي نوع من الفارماسيل او شيكولاته شيبس وفلوتس واوريو حسب الرغبه
وألف هنا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
مقدم من الشيف / دينا يوسف
مده التحضير / ساعه
المقادير /
٥ بيضات
كوب الا ربع سكر
كوب الا ربع دقيق
فانيليا
معلقه بيكنج بودر
٥ معالق كاكاو خام
الطريقه /
نفصل البياض عن الصفار ثم نضرب البياض ف بوله نظيفه جداً مع رشه ملح وملعقة خل حتي يصبح قوام البياض متماسك جداً
ف بوله منفصله نضرب الصفار مع الفانيليا
نضيف الصفار والمكونات الجافه للبياض علي ٣ مراحل ويتم الخلط بالملعقه
نقسم الخليط علي قوالب الديسباسيتو وندخلها فرن ساخن علي ١٨٠ درجه لمده ١/٣ ساعه
تحضير التوبنج/ ٢٠٠ جرام شيكولاته خام مبشوره
٢٠٠ جرام كريمه خفق سائله
كوب كريم شانتيه خام
٢ معلقه نوتيلا
نصف كوب موس شيكولاته
كوب الا ربع لبن ساقع
يتم اذابه الشيكولاته المبشوره مع كريمه الخفق علي حمام مائي
ثم نضع ف بوله الكريم شانتيه مع موس الشيكولاته واللبن والنوتيلا ويتم الخفق حتي تمام التجانس والحصول علي قوام كريمي سميك
ثم نضع صوص الشيكولاته الذي تم تحضيره
بعد خروج الكيك من الفرن نتركه ليهدأ
ثم بخله الأسنان نعمل به فجوات حتي نسقيه ب لبن مذاب بها معلقه نوتيلا ومعلقه كاكاو
ونضع علي سطح الكيك التوبنج الذي تم تحضيره
وتدخله التلاجه حتي يتماسك ونضع علي الوجه اي نوع من الفارماسيل او شيكولاته شيبس وفلوتس واوريو حسب الرغبه
وألف هنا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon