السبت، 24 مارس 2018

البرجر الخطيير مقدم من المتميزه توتا مراد

البرجر بنكهات مميزه وشهيه
مقدم من شيف توتا مراد
المكونات

نصف كيلو لحم مفروم
معلقه صغيره مليانه ملح خشن
2 معلقه صغيره مليانه بصل بودر
معلقه كبيره زبده طريه
معلقه صغيره ممسوحه بيكنج
معلقه صغيره باربيكيو او كاتشب

الطريقه:-

قلبي كله مع بعض كويس ودخليه الثلاجه ساعه طلعيه شكليه بمكبس البرجر معندكيش مكبس برجر شكليه ف اى غطا علبه بلاستيك حطى الاول كيس سندوتشات وبعدها افرديه اللحمه واضغطي ب ايدك كوييس جدااا ودخليه الفريزر ساعه ولازم يجمد  بعد كده ادهنى صاح خبز زيت بسيط ودخلى البرجر على فرن سخن درجه 200 على الرف الوسط وبعد 10 دقايق اقلبيه على الناحيه التانيه 10 دقايق كمان يستوى حطى الجبنه و حطيله فحمايه وغطيه 5 دقايق

المشروم: -

المشروم معلب غسلته كويس بميه وصفيته..بعدها شوحته ف زيت وزبده ورشه فلفل ونقطتين لمون ولما اتحمر زودت عليه ربع كوب ميه متقلب فى معلقه ك صويا صوص ومعلقه ص دقيق او نشا ونزلتهم عليهم وقلبت واول مايغلى نقفل وهيكون جاهز اهم حاجه تشوحو المشروم كويس لحد ماحروفه تبقي دهبي غامق

صوص الجبنه:-

ربع كيلو جبنه شيدر احمر او جزء احمر وجزء اصفر ال تحبوه انا بعملها كلها ب احمر
2 معلقه ك دقيق ممسوحه مش مليانه
2 معلقه ك زبده طريه
2 ونص كوب لبن
رشه ملح وفلفل

هنقلب الزبده مع الدقيق واول مالونهم يبقي ابيض ننزل اللبن تدريجيا ونقلب والنار تكون هاديه بعد مالخليط يبقي ناعم نزود ريع كيلو جبنه شيدر  مبشوره ونشيلها من على النار دقيقه مع التقليب ونرجعها تانى ونقلب دقيقه مش اكتر مجرد مالجبنه تدوب والحروف تغلى نقفل وكلووو احلى صوص شيدر

ملحوظه

البرجر مش عايز عجن كتير
المشروم لازم يتشوح كويس
العيش انا حمصته شويه ف طاسه فيها شويه زبده وزيت ...قطعت العيش نصين وحطيته ف الطاسه دقيقه عشان يتحمص من جوه
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon