البلورية البيضاء
مقدمة من
شيف ابراهيم الفايدي
مدة التحضير 30دقيقة
مدة التسوية 10دقايق لكل وش
بنجيب كيلو كنافة بدون عسل ونقطعها تقطيع وسط لا ناعم ولا خشن
ونجيب صنية 60سم وندهنا 200غرام سمنة حلوب ونوزن 500غرام كنافه ونفردها بالصنية مستوي واحد ونكبسها بشي تقيل فوق ال50كيلو ونتركها ونحضر الحشو والعسل
2كيلو سكر
نص كيلو مية
2غرام ملح الليمون
100غرام عسل جلوكوز بعد مانخلصه ويجهز ناخد منه كبجيتين ونحط عليهم صوباع ملبن ابيض بس نغسل الملبن بالاول عشان نحطهم تتبيلة للحشو
الحشو:
2ونص كيلو فستق نحمصهم بالفرن ونطلعهم نحطهم بوعاء واسع ونحط عليهم كبجيتين تبلة اللي اخدناهم لحالهم ونقلب كويس حتي يتماسك الحشو ونفرده علي الكنافه اللي بالصنية ونكبسهم بالنشابة(الشوبك)
ونجيب 500غرام كنافة التانية ونفردها عالحشو من فوق ونرجع نكبسهم كويس وندخلهم الفرن علي نار هادية جدا ونتابع بالتدوير المستمر ونحس كنار الصنية بنقطة مية بس طشت ونشفت المية بسرعة بنقلبها علي صنية تانية نفس الحجم ونكون دهننها سمنه نفس الاولي برضه وندخلها الفرن تاني ونتابع نفس الوش الاول ونطلعها نعسلها بعسل سخن اول وش ونحط كيس نايلون ونقلبها عالصنية الاولي ونعسل الوش التاني كل وش بياخد 3كبجات عسل
ونتركها تبرد ونقلبها ونكبسها ونقطعها وتقدم باردة
وصحة وهنا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
مقدمة من
شيف ابراهيم الفايدي
مدة التحضير 30دقيقة
مدة التسوية 10دقايق لكل وش
بنجيب كيلو كنافة بدون عسل ونقطعها تقطيع وسط لا ناعم ولا خشن
ونجيب صنية 60سم وندهنا 200غرام سمنة حلوب ونوزن 500غرام كنافه ونفردها بالصنية مستوي واحد ونكبسها بشي تقيل فوق ال50كيلو ونتركها ونحضر الحشو والعسل
2كيلو سكر
نص كيلو مية
2غرام ملح الليمون
100غرام عسل جلوكوز بعد مانخلصه ويجهز ناخد منه كبجيتين ونحط عليهم صوباع ملبن ابيض بس نغسل الملبن بالاول عشان نحطهم تتبيلة للحشو
الحشو:
2ونص كيلو فستق نحمصهم بالفرن ونطلعهم نحطهم بوعاء واسع ونحط عليهم كبجيتين تبلة اللي اخدناهم لحالهم ونقلب كويس حتي يتماسك الحشو ونفرده علي الكنافه اللي بالصنية ونكبسهم بالنشابة(الشوبك)
ونجيب 500غرام كنافة التانية ونفردها عالحشو من فوق ونرجع نكبسهم كويس وندخلهم الفرن علي نار هادية جدا ونتابع بالتدوير المستمر ونحس كنار الصنية بنقطة مية بس طشت ونشفت المية بسرعة بنقلبها علي صنية تانية نفس الحجم ونكون دهننها سمنه نفس الاولي برضه وندخلها الفرن تاني ونتابع نفس الوش الاول ونطلعها نعسلها بعسل سخن اول وش ونحط كيس نايلون ونقلبها عالصنية الاولي ونعسل الوش التاني كل وش بياخد 3كبجات عسل
ونتركها تبرد ونقلبها ونكبسها ونقطعها وتقدم باردة
وصحة وهنا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon