كاسات الجيلى بالكاستر والبسكوت
مقدم من الشيف / ندى العسال
( حلى سهل وخفيف محبب للاطفال والكبار )
مدة التحضير 30 دقيقة
المقادير :-
1 باكت بسكوت مطحون مع سودانى
1 ظرف جيلى اى نوع او نكهة
1 كوب ماء مغلى + كوب ماء فاتر
للكاستر :
2 كوب حليب
2 ملعقة ك بودرة كاستر او نشا
2 ملعقة ك ممتلئة سكر
الطريقة :-
نوزع طبقة من البسكوت المطحون كاول طبقة فى الكاسات او الاطباق ويرش عليها القليل من القرفة وممكن نضيف شرائح من الموز يعطيها مذاق رائع
نقوم بتجهيز الكاستر بوضع الحليب مع السكر وبودرة الكاستر فى اناء عالنار ونقلبهم معا جيدا مع الاستمرار فى التحريك حتى الغليان وتكاثف القوام .
نوزع خليط الكاستر بالتساوى على الكاسات او الاطباق ويترك ليبرد تماما .
نقوم بتجهيز الجيلى عن طريق اذابة ظرف الجيلى فى كوب الماء المغلى اولا حتى يذوب تماما ثم يضاف كوب الماء الفاتر الاخر ويقلب جيدا ويوزع على طبقة الكاستر ويدخل التلاجة حتى يجمد تمام . ثم يقدم بالهنا
** ممكن نضيف اى نوع فاكهة مع الجيلى موز او تفاح او فراولة . والازيين حسب الرغبة ممكن مكسرات او كريز او كريم شانتييه .
مدير مجلة فلفل شطة شيف بوسى السيد
مقدم من الشيف / ندى العسال
( حلى سهل وخفيف محبب للاطفال والكبار )
مدة التحضير 30 دقيقة
المقادير :-
1 باكت بسكوت مطحون مع سودانى
1 ظرف جيلى اى نوع او نكهة
1 كوب ماء مغلى + كوب ماء فاتر
للكاستر :
2 كوب حليب
2 ملعقة ك بودرة كاستر او نشا
2 ملعقة ك ممتلئة سكر
الطريقة :-
نوزع طبقة من البسكوت المطحون كاول طبقة فى الكاسات او الاطباق ويرش عليها القليل من القرفة وممكن نضيف شرائح من الموز يعطيها مذاق رائع
نقوم بتجهيز الكاستر بوضع الحليب مع السكر وبودرة الكاستر فى اناء عالنار ونقلبهم معا جيدا مع الاستمرار فى التحريك حتى الغليان وتكاثف القوام .
نوزع خليط الكاستر بالتساوى على الكاسات او الاطباق ويترك ليبرد تماما .
نقوم بتجهيز الجيلى عن طريق اذابة ظرف الجيلى فى كوب الماء المغلى اولا حتى يذوب تماما ثم يضاف كوب الماء الفاتر الاخر ويقلب جيدا ويوزع على طبقة الكاستر ويدخل التلاجة حتى يجمد تمام . ثم يقدم بالهنا
** ممكن نضيف اى نوع فاكهة مع الجيلى موز او تفاح او فراولة . والازيين حسب الرغبة ممكن مكسرات او كريز او كريم شانتييه .
مدير مجلة فلفل شطة شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon