البرك التركي علي اصوله وايضا يسمي بورك وايضا بوريك
يحشي جبنه وايضا لحمه بالعصاج اليوم نقدمه باللحمه
تعرف علي الوصفه معنــا
مده التحضير : 30 دقيقه
مده الطهي : 5 دقائق
المقاديـــر..
لعجينه البرك
2 كوب دقيق
نصف كوب دقيق الرز لو مش موجود ممكن نستخدم نشا
ربع كوب زيت
رشه ملح
ماء دافئ
الطريقـــه...
ممكن استخدم ورق الجلاش بدلا من العجينه
الحشو
ربع كيلو لحمه مفرومه
1 حبه طماطم مقطعه
1 حبه بصل مفروم
ملح
فلفل اسود
بهارات
ربع كوب ماء
ملعقه زيت
في اناء اضع الزيت والبصل ويقلب ثم اضع اللحم مع التقليب حتي تنزل المياه وتشربها
يضاف الطماطم والتوابل وربع كوب ماء وتترك حتي تتشرب الماء
طريقه البرك
يحشي جبنه وايضا لحمه بالعصاج اليوم نقدمه باللحمه
تعرف علي الوصفه معنــا
مده التحضير : 30 دقيقه
مده الطهي : 5 دقائق
المقاديـــر..
لعجينه البرك
2 كوب دقيق
نصف كوب دقيق الرز لو مش موجود ممكن نستخدم نشا
ربع كوب زيت
رشه ملح
ماء دافئ
الطريقـــه...
- تخلط كل المواد الجافه
- يضاف الزيت مع التقليب حتي يصبح الخليط مثل رمل البحر
- يضاف الماء بالتدريج حتي نحصل علي عجينه متماسكه غير لاصقه باليدد
- تترك ترتاح لمده نصف ساعه
- ثم تقطع كرات وتفرد وترش بقليل من النشا وتقطع مثلث كده هي جاهزه للحشو
ممكن استخدم ورق الجلاش بدلا من العجينه
الحشو
ربع كيلو لحمه مفرومه
1 حبه طماطم مقطعه
1 حبه بصل مفروم
ملح
فلفل اسود
بهارات
ربع كوب ماء
ملعقه زيت
في اناء اضع الزيت والبصل ويقلب ثم اضع اللحم مع التقليب حتي تنزل المياه وتشربها
يضاف الطماطم والتوابل وربع كوب ماء وتترك حتي تتشرب الماء
طريقه البرك
- توضع ورقه البرك او الجلاش وتحشي بالعصاج وتلف جيدا ويلصق طرف البرك بخليط من الدقيق والماء
- ثم يقلي في زيت علي حراره متوسطه
- طريقه اخري بطعم رائع ايضا ويشرب قليل من الزيت
- بعد لف البرك يوضع في بيض مخفوق به قليل من الماء ثم في البقسماط ويقلي
EmoticonEmoticon