السبت، 18 يونيو 2016

طريقه عمل بسبوسه بالقشطه مقدمه من الشيف فاطمه مهني

البسبوسه من الحلويات الرائعه اليوم نقدمها بالقشطه بالطريقه الصحيحه علي اصولها
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير : 5 دقائق
مده الطـــــهي : 30 دقيقه
المقاديـــر....
200 جرام حليب
200 جرام سمنه

200 جرام عسل جلوكوز
150 جرام جوز هند ناعم
300 جرام سكر
 750 جرام سميد
للقشطه
علبه قشطه مبستره او كريمه خفق حلويات
2 كوب حليب
ظرف كريم شانتيه 
للسيرب
2 كوب ماء
2 كوب سكر
ربع ملعقه ملح ليمون 
توضع المقادير في اناء علي النار اول لما تغلي نغلق النار 
الطريقـــه...
  • في اناء  نضع الحليب والسمنه والعسل والسكر ويوضع علي النار ويقلب حتي يذوب السكر تماما يترك يبرد قليلا
  • في قدر نضع السميد وجوز الهند وتخلط  
  • ثم نضع خليط السمن والسكر علي السميد وجوز الهند ويقلب قليلا 
  • في صنيه مقاس 32 مدهونه سمنه نضع الخليط ويفرد في الصنيه 
  • ثم تخبز في فرن ساخن علي حراره 170 تقريبا 30 دقيقه حتي يتحمر الوجه
  • ثم تخرج من الفرن ويضع عليها سيرب خفيف ساخن وتغطي وتترك حتي تبرد
  • في اناء اخر نضع مكونات القشطه وتخفق بواسطه مضرب كهربائي 
  • تصب القشطه علي وجه البسبوسه وتوضع في الثلاجه قليلا وتقدم.


EmoticonEmoticon