الاثنين، 13 يونيو 2016

طريقه عمل الملبن لحشو الكحك مقدم من الشيف فاطمه مهني

الملبن هو اساسي في كحك العيد لو ناحج بيخلي الكحك رائع
لكن احيانا الملبن بيكون سبب فشل الكحك
اصمعيه في منزلت بطريقه بسيطه ومضمونه

تعرف علي الوصفه معنا
مده التحضير : 10 دقائق
مده الطهي : 15 دقيقه

المقاديـــر...
3 كوب سكر
2 كوب ماء
5 ملعقه كبيره نشا
نصف كوب ماء ساخن
5 ملعقه جيلاتين بودر
للفرد (نصف كوب نشاء و 2 ملعقه سكر بودره)
الطريقـــه...

  • في قدر نضع السكر وكوب ماء ويترك حتي يغلي
  • في اناء اضغ النشاء وكوب ماء ويقلب ثم يصب فوق السكر علي النار مع التقليب المستمر علي نار هاديه جدا
  • ادوب الجيلاتين في الماء الساخن ويترك قليلا ثم يصب في القدر علي النشاء والسكر ويقلب جيدا
  • في صنيه صغيره مستطيله نضع طبقه من النشاء المخلوط بالسكر البودر ويصب الملبن ويغطي بطبقه اخري من النشاء ويوضع في الثلاجه حتي يتماسك
  • ممكن اضافه قليل من ماء الورد حسب الرغبه


EmoticonEmoticon