الملبن هو اساسي في كحك العيد لو ناحج بيخلي الكحك رائع
لكن احيانا الملبن بيكون سبب فشل الكحك
اصمعيه في منزلت بطريقه بسيطه ومضمونه
تعرف علي الوصفه معنا
مده التحضير : 10 دقائق
مده الطهي : 15 دقيقه
المقاديـــر...
3 كوب سكر
2 كوب ماء
5 ملعقه كبيره نشا
نصف كوب ماء ساخن
5 ملعقه جيلاتين بودر
للفرد (نصف كوب نشاء و 2 ملعقه سكر بودره)
الطريقـــه...
لكن احيانا الملبن بيكون سبب فشل الكحك
اصمعيه في منزلت بطريقه بسيطه ومضمونه
تعرف علي الوصفه معنا
مده التحضير : 10 دقائق
مده الطهي : 15 دقيقه
المقاديـــر...
3 كوب سكر
2 كوب ماء
5 ملعقه كبيره نشا
نصف كوب ماء ساخن
5 ملعقه جيلاتين بودر
للفرد (نصف كوب نشاء و 2 ملعقه سكر بودره)
الطريقـــه...
- في قدر نضع السكر وكوب ماء ويترك حتي يغلي
- في اناء اضغ النشاء وكوب ماء ويقلب ثم يصب فوق السكر علي النار مع التقليب المستمر علي نار هاديه جدا
- ادوب الجيلاتين في الماء الساخن ويترك قليلا ثم يصب في القدر علي النشاء والسكر ويقلب جيدا
- في صنيه صغيره مستطيله نضع طبقه من النشاء المخلوط بالسكر البودر ويصب الملبن ويغطي بطبقه اخري من النشاء ويوضع في الثلاجه حتي يتماسك
- ممكن اضافه قليل من ماء الورد حسب الرغبه
EmoticonEmoticon