اليبرق او ورق العنب علي الطريقه الشاميه
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير : سـاعــه
مده الطهي : ســاعـــــه
المقاديـــر...
1 كيلو ورق عنب
1 كيلو رز مصري
300 جرام لحمه مفرومه
دهن غنم (ليه)
ملعقه ليمون
ملح
فلفل اسود
كمون
راس ثوم صحيحه
الطريقـــــه..
يغسل الرز ويصفي ويضاف اليه قليل من الدهن واللحمه المفرومه والتوابل
تحشي اوراق العنب وكل 5 اصابع تربط بخيط رفيع وترص في قدر
عند اكتمال القدر يوضع علي الوجه راس ثوم صحيحه ودهن الغنم (ليه) قطعه كبيره
ثم نضع طبق وفوق الطبق تقل ويوضع الماء ثم تغطي القدر ويوضع علي نارهاديه لمده ساعه حتي ينضج.
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير : سـاعــه
مده الطهي : ســاعـــــه
المقاديـــر...
1 كيلو ورق عنب
1 كيلو رز مصري
300 جرام لحمه مفرومه
دهن غنم (ليه)
ملعقه ليمون
ملح
فلفل اسود
كمون
راس ثوم صحيحه
الطريقـــــه..
يغسل الرز ويصفي ويضاف اليه قليل من الدهن واللحمه المفرومه والتوابل
تحشي اوراق العنب وكل 5 اصابع تربط بخيط رفيع وترص في قدر
عند اكتمال القدر يوضع علي الوجه راس ثوم صحيحه ودهن الغنم (ليه) قطعه كبيره
ثم نضع طبق وفوق الطبق تقل ويوضع الماء ثم تغطي القدر ويوضع علي نارهاديه لمده ساعه حتي ينضج.
EmoticonEmoticon