الكنافه الاسطنبولي اللذيذه السريعه جدا
مفيده وطعمها اكثر من رائع في اسطنبول تعرض في فاترينات بشكل هرمي مرتفع جدا ويأخذ منها في بوله وتقلب في طبق التقديم وتقدم
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير : 7 دقائق
مده الطهي : 7 دقائق
المقاديــــر....
نصف كيلو كنافه
1 كوب زيت
1 كوب فواكه مجففه او اكتر حسب الرغبه
لو مافيش فواكه مجففه ممكن نستعمل فواكهه مسكره
ربع كوب زبيب
ملعقه صغيره قرفه
سيرب
مقادير السيرب
2 كوب سكر
1 كوب ماء
ربع كوب عسل جلوكوز
ذره فانيلا
عصير نصف ليمونه
يضاف كل مكونات السيرب علي النار خمس دقايق ثم يوضع في الثلاجه يبرد
الطريقـــه....
يسخن الزيت في قدر او مقلايه كبيره وتوضع الكنافه تتحمر حتي يصبح لونها اشقر
تنشل من الزيت وتصفي جيدا ثم توضع علي قطعه من القماش حتي تمتص كل الزيت وتبرد تماما
تكسر في قدر كبير ويضاف القرفه والفواكه والزبيب ويضاف مقدار السيرب كله وتقلب باليد جيدا
توضع في بوله وتشكل علي حسب الرغبه بو له كبيره او بولات صغيره وتوضع قليلا في الثلاجه
تقلب في طبق التقديم وتقدم .
EmoticonEmoticon