السبت، 13 يناير 2018

فخارة كباب تركى مقدمه من شيف دينا يوسف

فخاره كباب تركي
مقدمه من الشيف/ دينا يوسف
مده التحضير / ساعه للعجين
مده الطهي/ ساعه

الاول عجينه العيش ومقاديرها:
٢ كوب دقيق مخبوزات
معلقه كبيره خميره فوريه
معلقه كبيره سكر
رشه ملح
كوب الا ربع حليب دافئ
رشه زعتر 

يخلط العجين جيداً مع أضافه معلقتين زيت زتون
عند تمام العجن تترك لترتاح مده حوالي ساعه

تحضير كباب الحله :
كيلو لحمه بتلو مكعبات صغيره
٣ حبات بطاطس مكعبات
بصلتين وسط مكعبات
٣ فصوص توم مفروم
فلفل الوان
ملح وفلفل وكبه صيني وزعتر ورزمارى وبابريكا وأي بهارات تفضيلها

ف حله سخنه عالنار نضع معلقتين زيت كبار ثم ننزل باللحمه ف الزيت السخن عشان مسامها تتقفل وتحتفظ بالماء جواها مع رشه فلفل اسود فقط
عند قرب تسويه اللحمه نضع الخضار والبهارات مع كوب ماء مغلي لإنهاء التسويه 

فى وقت تسويه اللحمه نبدأ بتقسيم العجين علي عدد القوالب المراد استخدامها. ( العجينه تكفي حتي ٤ قوالب تقريباً) 

نبدأ بتحضير الفخار وندهنه بالزيت ونرفعه عالنار حتي يسخن لتحضيره

بعد تمام التسويه نبدأ بتوزيع اللحمه بالخضار علي القوالب الساخنه ونغطيها بمقدار العجين عالغطاء كما موضح بالصور ونبدأ بدهن الوجه بمعلقه لبن ونوزع عليه سمسم او حبه البركه
نضعه فالفرن الساخن علي درجه حراره ١٨٠ درجه حتي تمام سواء
العيش
بعد خروجه من الفرن مباشرهً نقوم برش ماء علي وجه العيش 
وألف هنا وشفا
مديرة مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon