مقدمه من الشيف / دينا يوسف
اسم الوصفه / كبسه فراخ
مده الطهي/ ساعه
المكونات/
فرخه مقطعه لاربعه
٣ كوب أرز بسمتي مغسول ومنقوع لمده نصف ساعه ومصفي
بصله مقطعه ترانشات
طماطم مكعبات
جنزبيل فريش
٣ فصوص توم صحيح
معلقه صلصه صغيره
بهارات كبسه جاهزه( مكونه من بهارت حصي وبهارات مطحونة ونقوم بفصلهم )
٣ جزارا مبشوره
فلفل حامي
ملح وفلفل ابيض وفلفل اسود مطحون
في إناء ساخن نضع الزيت ونضع معه الفراخ تشوح حتي يبيض لونها
ثم نضع البهارات الحصي الموجودة داخل بهارات الكبسه
ثم نضع البصل والتوم والجنزبيل الفريش ونقوم بالتشويح
ثم نضع معلقه الصلصه والطماطم المكعبات وباقي البهارات المطحونة ونغطيها بالماء حتي تمام النضج
قبل نهايه النضج نضع الملح
بعد النضج نقوم برفع الدجاج عن الشوربه ونقوم بتصفيه المرقه جيداً
نبدأ في تحضير الارز البسمتي
نضع في إناء ساخن الزيت ونشوح به فلفل حامي
ثم نضع الجزر المبشور ونقوم بالتشويح
ثم نضع الارز المصفي ونضع علي ال٣ كوب أرز ٥ كوب مرقه الدجاج المصفاة جيداً
ونضع معلقه ملح
ونتركها حتي تمام النضج علي نار هادئه
حتي يكتمل شكل الطبق نضع الدجاج بصنيه ونحضر عدد ١ طماطم مضروب مع معلقه عسل ابيض ورشه ملح ورشه فلفل ونزين به سطح الدجاج ونتركه فالفرن
وعند اكتمال سواء الارز نضع الارز ب صنيه تقديم كبيره ونضع معها الدجاج ونزينها بالمكسرات حسب الرغبه
ثم نحضر قطعه فخم ساخنه ونضعها ب ورقه فويل مع معلقه زيت
ونغطي الدخان اعلي الارز والفراخ حتي تتشرب الرائحه
وبالهنا والشفا 😍😍
مديرة مجلة فلفل شطه شيف بوسي السيد
اسم الوصفه / كبسه فراخ
مده الطهي/ ساعه
المكونات/
فرخه مقطعه لاربعه
٣ كوب أرز بسمتي مغسول ومنقوع لمده نصف ساعه ومصفي
بصله مقطعه ترانشات
طماطم مكعبات
جنزبيل فريش
٣ فصوص توم صحيح
معلقه صلصه صغيره
بهارات كبسه جاهزه( مكونه من بهارت حصي وبهارات مطحونة ونقوم بفصلهم )
٣ جزارا مبشوره
فلفل حامي
ملح وفلفل ابيض وفلفل اسود مطحون
في إناء ساخن نضع الزيت ونضع معه الفراخ تشوح حتي يبيض لونها
ثم نضع البهارات الحصي الموجودة داخل بهارات الكبسه
ثم نضع البصل والتوم والجنزبيل الفريش ونقوم بالتشويح
ثم نضع معلقه الصلصه والطماطم المكعبات وباقي البهارات المطحونة ونغطيها بالماء حتي تمام النضج
قبل نهايه النضج نضع الملح
بعد النضج نقوم برفع الدجاج عن الشوربه ونقوم بتصفيه المرقه جيداً
نبدأ في تحضير الارز البسمتي
نضع في إناء ساخن الزيت ونشوح به فلفل حامي
ثم نضع الجزر المبشور ونقوم بالتشويح
ثم نضع الارز المصفي ونضع علي ال٣ كوب أرز ٥ كوب مرقه الدجاج المصفاة جيداً
ونضع معلقه ملح
ونتركها حتي تمام النضج علي نار هادئه
حتي يكتمل شكل الطبق نضع الدجاج بصنيه ونحضر عدد ١ طماطم مضروب مع معلقه عسل ابيض ورشه ملح ورشه فلفل ونزين به سطح الدجاج ونتركه فالفرن
وعند اكتمال سواء الارز نضع الارز ب صنيه تقديم كبيره ونضع معها الدجاج ونزينها بالمكسرات حسب الرغبه
ثم نحضر قطعه فخم ساخنه ونضعها ب ورقه فويل مع معلقه زيت
ونغطي الدخان اعلي الارز والفراخ حتي تتشرب الرائحه
وبالهنا والشفا 😍😍
مديرة مجلة فلفل شطه شيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon