وصفه كشري مصري
مقدم من هند ابو السعود
مده التحضير ١٥ دقيقه
بالاضافه الي ساعتين نقع الحمص
مده الطهي ٤٠ دقيقه
المكونات
كوبان ارز مصري مغسول ومصفاه
كوب عدس بني
نصف كيلو بصل مقطع شرائح
نصف كيلو طماطم عصير
ملعقتين كمون
ملعقتين ملح
نصف كوب زيت
١٠ فصوص ثوم
مقدار كوبان مكرونه اسباجتي
مقدار كوبان مكرونه صغيره
ماء
كوب شعريه
كوب حمص شام
مقدار نصف كوب خل
الطريقه
نسخن الزيت ع النار ونحمر فيه البصل ونصيفه من الزيت ونتركه جانبيا
نقسم الزيت الموجود بعد تحمير البصل الي نصفين
نصف نقلب ف العدس ع النار بعد غسله جيدا وتصفيه ثم نضيف اليه ماء وكمون وملح ونتركه يستوي
النصف التاني نحمر فيه الشعريه ثم نضيف الارز ونخلطهم جيدا ثم نضيف كوبان وربع ماء
ونتركه يستوي
ثم نضع ع النار ماء لسلق المكرونه ع يعض اللاسباجتي والصغيره
ونضيفلها قليل من الملح
وع النار نسخن ماء تقريبا ٤ اكواب ماء لسلق الحمص ومعها قليل من الملح
ونتركه حتي يستوي
لعمل الصلصه
نسخن ملعقه زيت ثم نضع ٤ فصوص ثوم حتي يصفر لونها ثم نضيف ملعقه خل صغيره ثم عصير الطماطم
وملح ونتركها تتماسك قليلا
لعمل دقه الكشري
ناخد كوب من ماء سلق الحمص ونضيف اليها عصره ليمون وباقي الثوم وكمون
لتقديم الكشري
الارز الاول ثم العدس ثم المكرونه والصلصله والحمص ثم البصل المحمر
شطه حسب الرغبه بالف صحه وهنا
مديره مجله فلفل شطا شيف بوسي السيد
مقدم من هند ابو السعود
مده التحضير ١٥ دقيقه
بالاضافه الي ساعتين نقع الحمص
مده الطهي ٤٠ دقيقه
المكونات
كوبان ارز مصري مغسول ومصفاه
كوب عدس بني
نصف كيلو بصل مقطع شرائح
نصف كيلو طماطم عصير
ملعقتين كمون
ملعقتين ملح
نصف كوب زيت
١٠ فصوص ثوم
مقدار كوبان مكرونه اسباجتي
مقدار كوبان مكرونه صغيره
ماء
كوب شعريه
كوب حمص شام
مقدار نصف كوب خل
الطريقه
نسخن الزيت ع النار ونحمر فيه البصل ونصيفه من الزيت ونتركه جانبيا
نقسم الزيت الموجود بعد تحمير البصل الي نصفين
نصف نقلب ف العدس ع النار بعد غسله جيدا وتصفيه ثم نضيف اليه ماء وكمون وملح ونتركه يستوي
النصف التاني نحمر فيه الشعريه ثم نضيف الارز ونخلطهم جيدا ثم نضيف كوبان وربع ماء
ونتركه يستوي
ثم نضع ع النار ماء لسلق المكرونه ع يعض اللاسباجتي والصغيره
ونضيفلها قليل من الملح
وع النار نسخن ماء تقريبا ٤ اكواب ماء لسلق الحمص ومعها قليل من الملح
ونتركه حتي يستوي
لعمل الصلصه
نسخن ملعقه زيت ثم نضع ٤ فصوص ثوم حتي يصفر لونها ثم نضيف ملعقه خل صغيره ثم عصير الطماطم
وملح ونتركها تتماسك قليلا
لعمل دقه الكشري
ناخد كوب من ماء سلق الحمص ونضيف اليها عصره ليمون وباقي الثوم وكمون
لتقديم الكشري
الارز الاول ثم العدس ثم المكرونه والصلصله والحمص ثم البصل المحمر
شطه حسب الرغبه بالف صحه وهنا
مديره مجله فلفل شطا شيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon