الثلاثاء، 2 يناير 2018

الكشرى المصرى مقدم من شيف هند ابو السعود

وصفه كشري مصري
مقدم من هند ابو السعود
مده التحضير ١٥ دقيقه
بالاضافه الي ساعتين نقع الحمص
مده الطهي ٤٠ دقيقه
المكونات
كوبان ارز مصري مغسول ومصفاه
كوب عدس بني
نصف كيلو بصل مقطع شرائح
نصف كيلو طماطم عصير
ملعقتين كمون
ملعقتين ملح
نصف كوب زيت
١٠ فصوص ثوم
مقدار كوبان مكرونه اسباجتي
مقدار كوبان مكرونه صغيره
ماء
كوب شعريه
كوب حمص شام
مقدار نصف كوب خل
الطريقه
نسخن الزيت ع النار ونحمر فيه البصل ونصيفه من الزيت ونتركه جانبيا
نقسم الزيت الموجود بعد تحمير البصل الي نصفين
نصف نقلب ف العدس ع النار بعد غسله جيدا وتصفيه ثم نضيف اليه ماء وكمون وملح ونتركه يستوي
النصف التاني نحمر فيه الشعريه ثم نضيف الارز ونخلطهم جيدا ثم نضيف كوبان وربع ماء
ونتركه يستوي
ثم نضع ع النار ماء لسلق المكرونه ع يعض اللاسباجتي والصغيره
ونضيفلها قليل من الملح
وع النار نسخن ماء تقريبا ٤ اكواب ماء لسلق الحمص ومعها قليل من الملح
ونتركه حتي يستوي
لعمل الصلصه
نسخن ملعقه زيت ثم نضع ٤ فصوص ثوم حتي يصفر لونها ثم نضيف ملعقه خل صغيره ثم عصير الطماطم
وملح ونتركها تتماسك قليلا
لعمل دقه الكشري
ناخد كوب من ماء سلق الحمص ونضيف اليها عصره ليمون وباقي الثوم وكمون
لتقديم الكشري
الارز الاول ثم العدس ثم المكرونه والصلصله والحمص ثم البصل المحمر
شطه حسب الرغبه بالف صحه وهنا
مديره مجله فلفل شطا شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon