الارز المعمر
مقدم من شيف سلوى عوف
المقادير
نصف كيلو ارز
5 اكواب حليب
4 ملاعق كبيرة قشطة
ملعقتين كبيرة زبدة
نصف ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة سكر
كريمة طبخ حسب الرغبه
طريقة التحضير
يغسل الارز جيدا ويوضع فى صنية عميقة او طاجن او فى بايركس
يغلي الحليب ثم يضاف على الار زالى ان ما يغطي الارز كله
يضاف الملح والسكر ويقلب جيدا
ونضيف الزبدة والقشطة على الارز والحليب ونقلب جيدا
توضع قطعة قشطة على وجه الصينية علشان ليأخذ لون جميل
توضع الصينية فى الفرن الى ان يحمر الوجه بتشغيل الشوايه مع الفرن ولو ف الفرن من تحت ع نار هاديه قليلا وينضج
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدم من شيف سلوى عوف
المقادير
نصف كيلو ارز
5 اكواب حليب
4 ملاعق كبيرة قشطة
ملعقتين كبيرة زبدة
نصف ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة سكر
كريمة طبخ حسب الرغبه
طريقة التحضير
يغسل الارز جيدا ويوضع فى صنية عميقة او طاجن او فى بايركس
يغلي الحليب ثم يضاف على الار زالى ان ما يغطي الارز كله
يضاف الملح والسكر ويقلب جيدا
ونضيف الزبدة والقشطة على الارز والحليب ونقلب جيدا
توضع قطعة قشطة على وجه الصينية علشان ليأخذ لون جميل
توضع الصينية فى الفرن الى ان يحمر الوجه بتشغيل الشوايه مع الفرن ولو ف الفرن من تحت ع نار هاديه قليلا وينضج
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon