الأربعاء، 31 يناير 2018

القرص الطريه مقدمه من الشيف ساميه سعد

اسم الوصفه القرص الطريه
مقدمه من الشيف ساميه سعد

مده التحضر ساعتين

مده الطهى ٢٠دقيقه

المكونات

كيلو دقيق منخول

كوب صغير زيت ١٥٠ملي

ربع كوب سكر

كيس بيكج بودر

٢كيس فانليا

كوب ماء دافي اوحليب

٢معلقه كبيره شمر

٢معلقه كبيره يانسون

كوب زبادي

٢معلقه كبيره خميره فوريه

رشه ملح

معلقه كبيره خل ابيض

الطريقه

في اناء كبيره يوضع  الدقيق  والشمر واليانسون والسكر والبيكج بودر فانليا ويضاف  الزيت ونقلب جيدا ويضاف  الزبادي والخل ونقلب  ندوب الخميره مع معلقه كبيره سكر في نصف كوب ماء دافي وتترك  ١٠دقايق ويوضع  على العجين ونكمل عجن بالحليب او ماء دافي

غطها ساعه يختمر ونشكل و ويمكن إضافة اي   حشوه ندهن الصاج زيت ويرص  القرص ندهن الوجه بيضه مع فانليا  وغطي الصاج ساعه يخمر تاني نسخن الفرن   يدخل الصاج

بعد ماتبرد تحفظ  في كيس علشان حتى لا تجف
مديره مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon