ارز بلبن بالكراميل
مقدم من شيف مروه الجزار
خطييييييييير وكريمي وطعمه ولا ارووووووع.
نص كوب رز.
لتر لبن ويفضل جاموسي ابو قشطة ده
علبة قشطة معلبة او كيس كريم شانتيه او وش اللبن او كيس لبن نيدو او ايس كريم فانيليا.
معلقة كبيرة فانيليا سايلة.
سكر للتحلية حسب الرغبة.
اولا هنغلي اللبن وقبل ما يغلي هنحط السكر والفانيليا ونقلب في الوقت ده هنغسل نص كوباية الرز ونسلقه بماية يادوب تغطيه غلوة والتانية واقفلي.
اللبن غلي وحطينا السكر والفانيليا ننزل عليه بالرز المسلوق ونقلب وتضيفي الاضافات الي قولتلها وممكن تزودي معلقة سمنة كبيرة او زبدة بس انا اكتفيت بالقشطة وعلي نار متوسطة الكلام ده لحد ما الرز يشرب اللبن وينفش وانا مش بزودله نشا لان الرز بينزل النشا بتاعه في اللبن فده الي بيربطه وبيديله قوام.
الرز خلاص استوي في اللبن والقوام بقه مظبوط هنغرفه في بولات وتسيبيه يهدا وعلي التلاجة للتقديم.
عند التقديم ممكن ترشي رشة قرفة مطحونة بسيطة وجوز وزبيب او مكسرات المتاح عندك او تحطي صوص كراميل طعمه وهممممممممم بجد وهقولك تعمليه ازاي.
كوباية سكر علي النار بربع كوباية ماية وخلي بالك الاطراف متتحرقش علي نار متوسطة لحد ما السكر يسيح ويدينا لون الكراميل الدهبي الجميل تنزلي بمعلقة زبدة وتشيلي الكراميل من علي النار وتقلبي بويسك لحد ما الزبدة تتجانس مع السكر ولو كلكع قلبي بسرعة وهتلاقيه فك معاكي تنزلي عليه بكوباية كريمة سايلة او علبة قشطة وتقلبي بسرعة لحد ما يدينا قوام الكراميل ورجعيه علي النار غلوة واحدة واطفي وسيبيه يهدا خالص وبعد كده فرغيه في برطمان هيديكي كمية كويسة احتفظي بيها في التلاجة للاستخدام كصوص لاي حاجة.
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
مقدم من شيف مروه الجزار
خطييييييييير وكريمي وطعمه ولا ارووووووع.
نص كوب رز.
لتر لبن ويفضل جاموسي ابو قشطة ده
علبة قشطة معلبة او كيس كريم شانتيه او وش اللبن او كيس لبن نيدو او ايس كريم فانيليا.
معلقة كبيرة فانيليا سايلة.
سكر للتحلية حسب الرغبة.
اولا هنغلي اللبن وقبل ما يغلي هنحط السكر والفانيليا ونقلب في الوقت ده هنغسل نص كوباية الرز ونسلقه بماية يادوب تغطيه غلوة والتانية واقفلي.
اللبن غلي وحطينا السكر والفانيليا ننزل عليه بالرز المسلوق ونقلب وتضيفي الاضافات الي قولتلها وممكن تزودي معلقة سمنة كبيرة او زبدة بس انا اكتفيت بالقشطة وعلي نار متوسطة الكلام ده لحد ما الرز يشرب اللبن وينفش وانا مش بزودله نشا لان الرز بينزل النشا بتاعه في اللبن فده الي بيربطه وبيديله قوام.
الرز خلاص استوي في اللبن والقوام بقه مظبوط هنغرفه في بولات وتسيبيه يهدا وعلي التلاجة للتقديم.
عند التقديم ممكن ترشي رشة قرفة مطحونة بسيطة وجوز وزبيب او مكسرات المتاح عندك او تحطي صوص كراميل طعمه وهممممممممم بجد وهقولك تعمليه ازاي.
كوباية سكر علي النار بربع كوباية ماية وخلي بالك الاطراف متتحرقش علي نار متوسطة لحد ما السكر يسيح ويدينا لون الكراميل الدهبي الجميل تنزلي بمعلقة زبدة وتشيلي الكراميل من علي النار وتقلبي بويسك لحد ما الزبدة تتجانس مع السكر ولو كلكع قلبي بسرعة وهتلاقيه فك معاكي تنزلي عليه بكوباية كريمة سايلة او علبة قشطة وتقلبي بسرعة لحد ما يدينا قوام الكراميل ورجعيه علي النار غلوة واحدة واطفي وسيبيه يهدا خالص وبعد كده فرغيه في برطمان هيديكي كمية كويسة احتفظي بيها في التلاجة للاستخدام كصوص لاي حاجة.
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon