السبت، 24 فبراير 2018

الكبده الاسكندراني مقدمه من شيف بوسي السيد

الكبده الاسكندراني
مقدمه من مطبخ ام
مدة التحضير 30 دقيقه للتتبيل
مدة الطهي 10 دقاىق
المكونات
كبده بلدي مقطعه رفيع
ثوم مفروم
كمون
كزبره جافه
ملح
فلفل
ليمون
خل
فلفل اخضر حار
الطريقه
تغسل الكبده سريعا تحت مياه جاريه حتي نتخلص من اي اتربه فيها
تتبل بثوم مهروس مع كمون وفلفل وملح وكزبره وخل
ناخذ نصف التتبيله نتبل به الكبده
تترك في التتبيله نصف ساعه او اقل
نصف التتبيله الاخر يشوح في زيت علي النار
يوضع عليه الكبده وتقلب ثم يوضع عليها حلقات الفلفل الاخضر الحار وعصير ليمون
وتترك قليلا حتي تنضج وعند التقديم يوضع عليها عصير ليمون مره اخري
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon