اسم الوصفة :بسبوسة بالمكسرات
مدة الطهى : 45 دقيقة
مقدمة من الشيف ايمان جمال
المقاير
نصف كيلو دقيق بسبوسة
كوب ونصف سكر
كوب الاربع حليب
نصف كوب سمنة بلدى
ربع كوب عسل نحل لو مفيش يبقى عسل جلوكوز او شربات تقيل
نصف كوب جوز هند ناعم
مقاديرالشربات
3 كوب ماء
كوب سكر
نص عصرة لمونة
رشةفانيليا
حطى عليه معلقة سمنة بلدى
الطريقة
اولا هتسخنى الفرن تجهزى البسبوسة بانك تضعى الدقيق فى طبق كبير وتدفى السمنة وتنزليها على الدقيق وتفركى فيها و نقوم بتدفاة الحليب ونضع عليه السكر وندوب وعليهم عسل الجلوكوز وندوب ثم انزلى على الدقيق وقلبى حتى تتجانس نصيحة ماتقلبيش كتير وتكونى داهنة الصنية سمنة وتضعيها وتفرديها وتكسري بعض المكسرات بندق على لوز على سودانى وممكن سودانى عادى جدا وترشى على الوجه وتدخليها الفرن على طول
هتكونى جهزتى الشربات عند خروج البسبوسة نصب عليها الشربات دافى الشربات المدة على النار من 7 الى 10 دقائق
مدة الطهى : 45 دقيقة
مقدمة من الشيف ايمان جمال
المقاير
نصف كيلو دقيق بسبوسة
كوب ونصف سكر
كوب الاربع حليب
نصف كوب سمنة بلدى
ربع كوب عسل نحل لو مفيش يبقى عسل جلوكوز او شربات تقيل
نصف كوب جوز هند ناعم
مقاديرالشربات
3 كوب ماء
كوب سكر
نص عصرة لمونة
رشةفانيليا
حطى عليه معلقة سمنة بلدى
الطريقة
اولا هتسخنى الفرن تجهزى البسبوسة بانك تضعى الدقيق فى طبق كبير وتدفى السمنة وتنزليها على الدقيق وتفركى فيها و نقوم بتدفاة الحليب ونضع عليه السكر وندوب وعليهم عسل الجلوكوز وندوب ثم انزلى على الدقيق وقلبى حتى تتجانس نصيحة ماتقلبيش كتير وتكونى داهنة الصنية سمنة وتضعيها وتفرديها وتكسري بعض المكسرات بندق على لوز على سودانى وممكن سودانى عادى جدا وترشى على الوجه وتدخليها الفرن على طول
هتكونى جهزتى الشربات عند خروج البسبوسة نصب عليها الشربات دافى الشربات المدة على النار من 7 الى 10 دقائق
EmoticonEmoticon