الخميس، 22 فبراير 2018

كعب الغزال مقدم من رحاب مسعود

 اصابع التمراو كعب الغرال
مقدم من رحاب مسعود
المكونات
3 كوب دقيق
ملعقه كبيره خميره  فوريه
 ملعقه صغيره بكنج بودر
 ورشه ملح
معلقه كبيره سكر
 نصف كوب زيت
كوب الاربع ماء دافىء
الطريقه
الدقيق مع السكر والخميره ورشه الملح والبكنج بودر نقلبهم مع بعض
يفرك الدقيق بالزيت واخر حاجه يعجن بالماء
ونتركها تخمر ساعه ونشكلها حسب الرغبه
الحشو
نصف كيلو عجوه او تمر مع ملعقه قرفه وزبده نعجنهم مع بعض
بعد التشكيل ندهن الوجه بخليط من البيض والفانيليا او رشه نسكافيه ونضيف السمسم
تترك تخمر مره ثانيه
التسويه فى الفرن على درجه حراره ١٨٠
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon