اصابع الجلاش بالمكسرات
مقدم من دعاء نصر
مدة التحضير / 10 دقائق
مدة الطهي/ 100 دقائق
مقدم من دعاء نصر
مدة التحضير / 10 دقائق
مدة الطهي/ 100 دقائق
المقادير
لفة جلاش
مكسرات مجروشة
كوب زبدة او سمنة ذائبه
شربات
لفة جلاش
مكسرات مجروشة
كوب زبدة او سمنة ذائبه
شربات
الطريقة
نقوم بطحن اي نوع من المكسرات طحنة خشنة ونضع عليها شربات بارد ونقلبها حتي تصبح متماسكة
ثم نفرد ورقة الجلاش ونقسمها من النص وندهنها زبدة و نصع مكسرات علي الطرفين ونقفل من الجوانب ونلف
نحضر صنية وندهنها زبدة ونرص فيها صوابع الجلاش حتي تنتهي كل الكمية ثم نقطعها بالسكينة بالتساوي وندهنها زبدة وتدخل الفرن علي 220
حوالي 10 دق و فور خروجها من الفرن نسقيها بالشربات البارد
مكونات الشربات
2 كوب سكر
كوب مايه
عصرة لمونة
معلقة عسل كلوجوز
نضغ كل المكونات علي بعض بدون تقليب ع النار وتغلي 10 دقائق و نطفئ ثم نضع فانليا ومعلقة سمنة بلدي
ويتقدم بالف هنا
نقوم بطحن اي نوع من المكسرات طحنة خشنة ونضع عليها شربات بارد ونقلبها حتي تصبح متماسكة
ثم نفرد ورقة الجلاش ونقسمها من النص وندهنها زبدة و نصع مكسرات علي الطرفين ونقفل من الجوانب ونلف
نحضر صنية وندهنها زبدة ونرص فيها صوابع الجلاش حتي تنتهي كل الكمية ثم نقطعها بالسكينة بالتساوي وندهنها زبدة وتدخل الفرن علي 220
حوالي 10 دق و فور خروجها من الفرن نسقيها بالشربات البارد
مكونات الشربات
2 كوب سكر
كوب مايه
عصرة لمونة
معلقة عسل كلوجوز
نضغ كل المكونات علي بعض بدون تقليب ع النار وتغلي 10 دقائق و نطفئ ثم نضع فانليا ومعلقة سمنة بلدي
ويتقدم بالف هنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon