الخميس، 15 يونيو 2017

كحك العيد ناعم وخطير مقدم من مطبخ ام جمال

كحك العيد
مقدم من مطبخ ام جمال
مده التحضير ساعه
مده الطهى نص ساعه
المقادير
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنه
3ملاعق سمسم محمص
ملعقه كبيره ريحه كعك
ملعقه كبيره خميره فوريه
ملعقه سكر
رسة ملح
كوب حليب دافى
الحشو
ملبن او عجوة
الطريقه
ا ولا نقوم بقدح او تسخين السمنه البلدى على النار ثم نضعها على الدقيق وهى ساخنة  وذره الملح والسمسم وريحه الكجك

نبس الخليط جيدا بنكون مجهزين حليب ومدوبين الخميره وملعقه السكر 
نبدء نلم العجين ونعجن قليلا حتى تكون متماسكة ونبدء نشكل بالحشو وتدخل الفرن حتى ينضج
 ويفضل عدم رش السكر الا عند التقديم وبالهنا والشفا
 مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon