كفتة الطاسة بدون فرن مقدمة من ناهد هشام مدةالتحضير 10 دقائق
المكونات
(نصف كيلو لحم مفروم
1 بصلة مبشورة صغيرة
1 ملعقه صغيره ملح
1 ملعقه صغيره بهارات لحم
1 ملعقه صغيره كاتشاب
نصف ملعقه صغيره قرفة
الطريقه
1- يخلط اللحم المفروم مع البصل والتوابل والكاتشاب .
2- ندخل خليط اللحم الثلاجة ساعة يتماسك
3- يشكل اصابع علي خلة خشب.
4- نسخن زيت مع سمن وممكن اضافة قطع دهن ضاني.
5- نضع الكفتة علي علي نار عالية اولا ثم نهدئ النار وتغطي الكفتة حتي تنضج .
6- مرة اخري نزيد حرارة البوتاجاز وتحمر من الجوانب لتصبح ذهبية اللون
ملحووووظة
الكفتة بتستوي من 7 ل10 دقائق والمبالغة في التسوية تنشفها.
7- نشعل قطعة فحم ونضعها في منتصف الكفتة وعليها معلقة زيت ثم نغطي الكفتة لتاْخذ طعم مع طرنشات البطاطس وتقدم
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
المكونات
(نصف كيلو لحم مفروم
1 بصلة مبشورة صغيرة
1 ملعقه صغيره ملح
1 ملعقه صغيره بهارات لحم
1 ملعقه صغيره كاتشاب
نصف ملعقه صغيره قرفة
الطريقه
1- يخلط اللحم المفروم مع البصل والتوابل والكاتشاب .
2- ندخل خليط اللحم الثلاجة ساعة يتماسك
3- يشكل اصابع علي خلة خشب.
4- نسخن زيت مع سمن وممكن اضافة قطع دهن ضاني.
5- نضع الكفتة علي علي نار عالية اولا ثم نهدئ النار وتغطي الكفتة حتي تنضج .
6- مرة اخري نزيد حرارة البوتاجاز وتحمر من الجوانب لتصبح ذهبية اللون
ملحووووظة
الكفتة بتستوي من 7 ل10 دقائق والمبالغة في التسوية تنشفها.
7- نشعل قطعة فحم ونضعها في منتصف الكفتة وعليها معلقة زيت ثم نغطي الكفتة لتاْخذ طعم مع طرنشات البطاطس وتقدم
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon