الاثنين، 19 يونيو 2017

سابليه سهل وبسيط مقدم من الشيف هاله طارق

سابليه
مقدم من هاله طارق
مدة التحضير 10 ،قائق
مدة التسويه 15 دقيقه
المقادير
2 ونصف كوب دقيق
كوب زبدة طريه
نصف كوب سكر بودرة
2 صفار بيض
فانيليا
للتزيين
شيكولاته قابله للدهن او مذابه
فارمسيل
مكسرات مجروسه
 جوز هند
الطريقه
 * يخلط الزبدة والسكر البودرة بالمضرب الكهربائى حتى يصبح القوام كريمى ثم يضاف صفار البيض والفانيليا ونخفقهم جيدا واخيرا نضيف الدقيق مع رشة الملح ونعجن جيدا ونترك العجين يرتاح 5 دقائق(ممكن نحتاج دقيق اضافى تقريبا ربع كوب) ثم نفرده ونشكل حسب الرغبه ثم يوضع السابليه فى الفرن لمدة 15 دقيقه ع 180 درجه حتى النضج ثم يخرج من الفرن ويترك ليبرد تماما ويزين حسب الرغبه ويقدم بالف هنا
*لعمل سابليه الشيكولاته نضع معلقتين كاكاو خام بدلا من معلقتين دقيق من المقدار
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon