الجمعة، 30 يونيو 2017

كبة البطاطس الشهيه مقدمه من الشيف هاله طارق

كبة البطاطس
مقدمه من هاله طارق
مدة التحضير 30 دقيقه
مدة الطهى 10 دقائق
المقادير
بطاطس مسلوقه ومهروسه
لحمه مفرومه معصجه
جبنه موتزيرلا
بيضه
دقيق
بقسماط مطحون
ملح
فلفل اسود
توم بودر
بصل بودر
كمون
بقدونس مفروم
زيت للقلى
الطريقه
نتبل البطاطس المهروسه بالملح والفلفل الاسود وباقى التوابل ثم نضيف البقدونس المفروم والبيضه ونبدأ فى اضافة الدقيق و البقسماط بالتساوى حتى نحصل على عجينه يمكن تشكيلها ونبدأ فى عمل كور من البطاطس وناخذ كل كره ونفتحها بهدوء ويمكن ان نضع ماء على اطراف الصوابع حتى يسهل تقويرها وتحشو باللحمه المفرومه والجبنه الموتزيرلا وتغلق وهناك شكلين شكل كالكمثرى او شكل الكبيبه ويمكن ايضا نشكلها كور ونضعها فى الثلاجه ترتاح نصف ساعه ثم تقلى فى زيت غزير وتقدم بالف هنا
اللحمه المعصجه:
*نضع زبده ع نار ونشوح بصل مفروم ثم نضيف اللحم المفروم ونقلب ونتركها تنضج وتتبل بالملح والفلفل الاسود.
*البطاطس تهرس وهى ساخنه.
*يمكن اضافة زيتون فى الحشوه.

مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon