الأربعاء، 7 يونيو 2017

شوصون مذاقة روعة تقديم سلمى ادريس

شوصون مذاقة روعة❤️
تقديم سلمى ادريس
مدة التحضير نص ساعة
مدة الطهي 25دقيقة او حتى نضج العجين
المقادير و طريقة التحضير
 العجين بعتمد عجين العشر دقايق فجميع المعجنات والبيتزا كمان وهو عبارة عن

 كاسين دقيق ابيض 
 كاسين ماء دافئ 
 ملعقة كبيرة خميرة عجن
 ملعقة سكر كبيرة
 ملعقة صغيرة ملح 
الطريقه
 تخلطي الكل و غطيها ببلاستيك حتكون رخوة جدا تسبيها عشر دقايق وترجعي تزوديلها نصف كاس زيت نباتي و ثلاث كؤوس دقيق 
تعجن جيدا الى ان تكون ما تبقة ملساء فإيدك ، ممكن تستخدميها من ساعتها .
الحشو هنا اخدت صدر فرخة سلقته مع ملح وفلفل بعد ما اتسلق شلته حطيتة فطحانة الكفتة مش  يتطحن يتفتت بس مع بصلة و شوية بقدونس و 8 حبات جبنة مثلثات و ملح وفلفل وخلاص نضربه ضربتين اللحم والبصل متقطع ناعم .
 -بفرد العجينة ويوضع الحشوة و تلف على نفسها و اقطع الحواف وارصها فصينية فرن 

تدهن بصفار بيضة مخلوطة مع ملعقة صغيرة خل وأدخلها فرن متوسط الحرارة النار من تحت بس لحد ما تستوي و أولع الشواية عشان تاخد لون حلو
 مدير مجلة فلفل شطة الشاف بوسي السيد


EmoticonEmoticon