الخميس، 15 يونيو 2017

كحك العيد ناعم وبيدوب دوب مقدم من الشيف امل سعد

كحك العيد
مقدم من الشيف أمل سعد
مده التحضير ساعه
مده الطهى نصف ساعه
المقادير
كيلو دقيق
نصف كيلو سمن

3ملاعق سمسم محمص
ملعقه كبيره ريحه كعك
ملعقه كبيره بيكنج بودر
ملعقه كبيره خميره فوريه
ملعقه سكر
ذره ملح
نصف كوب حليب للعجن لوعايزه ناعم ممكن تبقى كوب حليب لوعايزه اقل نعومه
الحشو
ملبن 
عجوه
عجميه 
مكسرات حسب الرغبه
الطريقه
فى اناء نضع السمنه الذائبه على الدقيق  وذره الملح والسمسم وريحه الكجك والبيكنج بودر

ونبس الخليط جيدا لان بيساعد على نعومه الكحك بنكون مجهزين حليب ومدوبين الخميره وملعقه السكر طبعا لازم 
تترك حتى تختمر لتاكد سلامتها ونبدء نلم العجين فقط بدون عجن ونتركها ترتاح 
نبدء نشكل بالحشو وتدخل الفرن حتى ىينضج ويفضل عدم رش السكر الا عند التقديم وبالف هنا
 مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon