كحك العيد
مقدم من الشيف أمل سعد
مده التحضير ساعه
مده الطهى نصف ساعه
المقادير
كيلو دقيق
نصف كيلو سمن
3ملاعق سمسم محمص
ملعقه كبيره ريحه كعك
ملعقه كبيره بيكنج بودر
ملعقه كبيره خميره فوريه
ملعقه سكر
ذره ملح
نصف كوب حليب للعجن لوعايزه ناعم ممكن تبقى كوب حليب لوعايزه اقل نعومه
الحشو
ملبن
عجوه
عجميه
مكسرات حسب الرغبه
الطريقه
فى اناء نضع السمنه الذائبه على الدقيق وذره الملح والسمسم وريحه الكجك والبيكنج بودر
ونبس الخليط جيدا لان بيساعد على نعومه الكحك بنكون مجهزين حليب ومدوبين الخميره وملعقه السكر طبعا لازم
تترك حتى تختمر لتاكد سلامتها ونبدء نلم العجين فقط بدون عجن ونتركها ترتاح
نبدء نشكل بالحشو وتدخل الفرن حتى ىينضج ويفضل عدم رش السكر الا عند التقديم وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
مقدم من الشيف أمل سعد
مده التحضير ساعه
مده الطهى نصف ساعه
المقادير
كيلو دقيق
نصف كيلو سمن
3ملاعق سمسم محمص
ملعقه كبيره ريحه كعك
ملعقه كبيره بيكنج بودر
ملعقه كبيره خميره فوريه
ملعقه سكر
ذره ملح
نصف كوب حليب للعجن لوعايزه ناعم ممكن تبقى كوب حليب لوعايزه اقل نعومه
الحشو
ملبن
عجوه
عجميه
مكسرات حسب الرغبه
الطريقه
فى اناء نضع السمنه الذائبه على الدقيق وذره الملح والسمسم وريحه الكجك والبيكنج بودر
ونبس الخليط جيدا لان بيساعد على نعومه الكحك بنكون مجهزين حليب ومدوبين الخميره وملعقه السكر طبعا لازم
تترك حتى تختمر لتاكد سلامتها ونبدء نلم العجين فقط بدون عجن ونتركها ترتاح
نبدء نشكل بالحشو وتدخل الفرن حتى ىينضج ويفضل عدم رش السكر الا عند التقديم وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon