الثلاثاء، 6 يونيو 2017

القطايف البيتى مقدمه من الشيف ندى العسال

القطاااااااايف البيتى
مقدمة من الشيف / ندى العسال
مدة التحضير / 45 دقيقة
مدة الطهى / 10 دقائق 
المقادير :- ( الكمية تكفى لعمل حوالى كيلو الا ربع قطايف )
2 كوب دقيق 
ربع كوب سميد ( ممكن الاستغناء عنه )
معلقة ك سكر
معلقة ك خميرة
معلقة ص بيكنج بودر
2 معلقة ك زيت
رشة ملح 
كيس فانيليا 
2 ونص كوب ماية 
**للشربات :-
2 كوب سكر . 11 ونصف كوب ماء او حليب . عصير نصف ليمونة . فانيليا . معلقة ص ماء ورد او ماء زهر 
الحشوة :- 
 - مكسرات محمصة ومفرومة خشن مع زبيب وجوز هند وسكر وقرفة وتمر طرى مفروم .
الطريقة :-
 - نخلط كل المكونات الجافة معا ويضاف الماء مرة واحدة ويقلب الخليط جيدا حتى نحصل على مزيج سائل كثيف نوعا ما اخف من خليك الكيك قليلا .
- يترك الخليط ليختمر حوالى نصف ساعة فى مكان دافى ورطب ممكن فرن البوتاجاز وهو مطفى .
 - بكبشة صغيرة او بواسطة زجاجة ونقوم بعمل فتحة فى الغطاء تكون متوسطة لا ضيقة ولا واسعة اوى او بواسطة زجاجة الكاتشاب البلاستيك كما فى الصورة ونضع فيها عجينة القطايف .
 - ندهن طاسة غير لاصقة بزيت خفييف ثم نقوم بعمل وحدات القطايف بشكل دائرى حسب الرغبة عصافيرى صغيرة او كبيرة وتترك على نار متوسطة حتى تحمر من أسفل فقط وتظهر الفقاعات على سطحها ولا تقلب عالجهة الأخرى .
 - نرفعها عن النار وتوضع فى فوطة نظيفة ونغطيها حتى ننتهى من كل الكمية . ( لازم تتغطى القطايف بعد عملها مباشرة وهى ساخنة لكى تبقى طرية وتستطيعين حشوها ) 
 - وفى وقت تخمير القطايف تقدرى تجهزى الشربات بوضع كل المكونات عالنار فى كزارولا او قدر وتترك عالنار بدون تقليب نهائى وعند الغليان نخفض درجة الحرارة ويترك من 5 ل 10 دقايق ونطفى ثم يترك ليبرد تماما .
- نقوم بحشو القطايف وغلقها جيدا وتقلى فى زيت غزير سخن جدا حتى تأخذ اللون الذهبى .
- توضع القطايف وهى ساخنة مباشرة عالشربات البارد ثم تصفى وتوضع على طبق التقديم ..
وتقدم بالف هنا وشفا 
** نصايح وتكات هامة للقطايف :-
- تقدرى تحفظى القطايف فى الفريزر لاى وقت تانى المهم تكون محشية وتخرج عالتحمير فقط .
- افكار للحشوات :-
( بالنسبة للحلو ) -----> 
مكسرات - تمر طرى - كاستر - قشطة - مهلبية - نوتيلا - زبدة فول سودانى
( بالنسبة للحشو الحادق ) ----> 
تعامل معاملة السمبوسة تماما أى ممكن :-
 لحمة مفرومة معصجة - جبن مشكلة - خضار سوتيه - سوسيس - حشوة البيتزا - تونة او جمبرى - جبنة كيرى وزيتون
 مدير مطبخ مجلة فلفل شطة شيف / بوسى السيد


EmoticonEmoticon