الثلاثاء، 6 يونيو 2017

الارز بالبشاميل مقدم من الشيف امانى دندش

صنيه أرز بالبشاميل واللحمه المفرومه
تقدمه الشيف أماني دندش 
مده التحضير 30دقيقه
مده الطهي 35دقيقه
المكونات..
كيلو أرز مصري مطهي
نصف كيلو لحمه مفرومه معصجه 
بشاميل 
طريقه البشاميل..
كيلو حليب
4ملاعق زبده
4ملاعق دقيق
ملح فلفل ابيض 
قرفه
جوزه الطيب
الطريقه..
 في وعاء نضع الزبدة وعليها الدقيق مع التقليب المستمر حتي يضيع رائحه الدقيق ثم ننزل عليه بالحليب ونقلب بمضرب السلك ونضع الملح والتوابل ثم نضع معلقتين قشطه 
طريقه العصاج..
 نضع في المقلاة الزيت ثم البصل المفروم ونقلب حتي يصفر ثم نضع التوم وننزل باللحمه المفرومه ونقلب ونضع معلقتين معجون طماطم ونقلب وننتظر حتي تنضج
لعمل صنيه الأرز بالبشاميل..
 نضع في الصنيه قطعه من الزبده وندهن الصنيه ثم نضع معلقه بقسماط ونضع بشاميل ثم فوقها نصف كميه الأرز وقليل من البشاميل ونضع اللحمه المفرومه وفوقها باقي الأرز وأخيرا نضع باقي البشاميل ثم ندخلها فرن مسبق التسخين لكي تستوي وتنضج ثم تقدم
 مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon