اسم الوصفه
الكرواسون
مقدمه من الشيف ساميه سعد
مده التحضر ساعتين
مده الطهى ١٥دقيقه
المكونات
كيلو دقيق
ظرف بيكج بودر
ظرف خميره فوريه
نصف كوب زبده للعجين
كوب ماء دافيء
٢ملعقه كبيره سكر
٣ملاعق كبار حليب بودره
علبه زبادي
كوب زبده لفرد العجينه
الطريقه
تذاب الخميره مع ملعقه سكر في نصف كوب ماء دافيء
في اناء كبير يوضع الدقيق المنخول وعليه باقي المكونات ونعجن بزبده وكوب زبادي جيدا ونضع عليه الخميره
نعجن بماء دافيء حتي تكون عجينه بتلزق في الايد تغطي تترك ساعه تختمر ونروش الرخامه دقيق ونقسم العجين كور صغيره ملح ونفرد قطعه من العجين وندهن زبده بدرجه حراره الغرفه ونضع عليه اربع طبقات من العجين وتغطي وتدخل الثلاجة ربع ساعه ونفردها وندهن زبده تدخل الثلاجه ربع ساعه ونفردها ونقطع مثلثات ونحشي جبنه بيضاء وزيتون أو شوكولاته نوتيلا او جبنه رومي
وترص في صاج مدهون بالزيت تترك ساعه تختمر وندهن الوجه بيضه مع رشه نسكافيه تدخل الفرن ساخن جدا ٢٠٠ ونشغل الشويه دقيقه علشان تاخد لون
هنا شفا
مديره مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد
الكرواسون
مقدمه من الشيف ساميه سعد
مده التحضر ساعتين
مده الطهى ١٥دقيقه
المكونات
كيلو دقيق
ظرف بيكج بودر
ظرف خميره فوريه
نصف كوب زبده للعجين
كوب ماء دافيء
٢ملعقه كبيره سكر
٣ملاعق كبار حليب بودره
علبه زبادي
كوب زبده لفرد العجينه
الطريقه
تذاب الخميره مع ملعقه سكر في نصف كوب ماء دافيء
في اناء كبير يوضع الدقيق المنخول وعليه باقي المكونات ونعجن بزبده وكوب زبادي جيدا ونضع عليه الخميره
نعجن بماء دافيء حتي تكون عجينه بتلزق في الايد تغطي تترك ساعه تختمر ونروش الرخامه دقيق ونقسم العجين كور صغيره ملح ونفرد قطعه من العجين وندهن زبده بدرجه حراره الغرفه ونضع عليه اربع طبقات من العجين وتغطي وتدخل الثلاجة ربع ساعه ونفردها وندهن زبده تدخل الثلاجه ربع ساعه ونفردها ونقطع مثلثات ونحشي جبنه بيضاء وزيتون أو شوكولاته نوتيلا او جبنه رومي
وترص في صاج مدهون بالزيت تترك ساعه تختمر وندهن الوجه بيضه مع رشه نسكافيه تدخل الفرن ساخن جدا ٢٠٠ ونشغل الشويه دقيقه علشان تاخد لون
هنا شفا
مديره مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon