الاثنين، 18 ديسمبر 2017

الكرواسون المورق مقدم من شيف ساميه سعد

اسم الوصفه
الكرواسون
مقدمه من  الشيف  ساميه سعد

مده التحضر ساعتين
مده الطهى ١٥دقيقه
المكونات
كيلو دقيق
ظرف بيكج بودر
ظرف خميره فوريه
نصف كوب زبده للعجين
كوب ماء دافيء
٢ملعقه كبيره سكر
٣ملاعق كبار حليب بودره
علبه زبادي
كوب زبده لفرد العجينه
الطريقه
تذاب الخميره مع ملعقه سكر في نصف كوب ماء دافيء
في اناء كبير يوضع الدقيق المنخول وعليه باقي المكونات ونعجن بزبده وكوب زبادي جيدا ونضع عليه الخميره
نعجن بماء دافيء حتي تكون عجينه بتلزق في الايد تغطي تترك ساعه تختمر ونروش الرخامه دقيق ونقسم العجين كور صغيره ملح ونفرد قطعه من العجين وندهن زبده بدرجه حراره الغرفه ونضع عليه اربع طبقات من العجين وتغطي وتدخل الثلاجة ربع ساعه ونفردها وندهن زبده تدخل الثلاجه ربع ساعه ونفردها ونقطع مثلثات ونحشي جبنه بيضاء وزيتون أو شوكولاته نوتيلا او جبنه رومي
وترص في صاج مدهون بالزيت تترك ساعه تختمر وندهن الوجه بيضه مع رشه نسكافيه تدخل الفرن ساخن جدا ٢٠٠  ونشغل الشويه دقيقه علشان تاخد لون
هنا شفا
مديره مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon