كنافه بلوريه مقليه
مقدمه من الحلواني مصطفي مختار
المقادير
1000جرام كنافه
500 جرام سمنه
60جرام سكر بودر
الحشو
1500جرام سوداني ابيض فذق كاجو
حسب الرغبه او الشي الموجود
4 بياض بيض
1ظرف فانليه
40جرام سكر بودر
الشربات
1500جرام سكر
500جرام عسل جلكوز
2جرام ملح ليمو
2000جرام ماء
50جرام سمنه بلدي
الطريقه ؟؟
بنقطع الكنافه قطع صغيره بالمقص لااصغر قطع او ممكن تكوني حطها داخل فريزر الثلاجه وطلعه تفركيها كلها معا بعضها ممكن دي او دي حسب رغبتك
ولما نقطعه القطع الصغيره نرش عليها السكر البودره ونقلبهم معا بعض بحيث الكنافه تتغلف بسكر كلهااااا ونجيب بخاخه مياه نرش عليهاااا رزاز من المياه بحيث تكون مرطبه معاكي
ونجيب صنيه نحط فيها نص كميه السمنه وتكون سايحه ونحط فيها نص كميه الكنافه ونحاوال تكون الكنافه متساويه في جميع الصنيه ونكبسها بصنيه تانيه نفس المقاس الصنيه نحط عليها اي شي تقيل بحيث تنكسب كويس وتكون متساويه للمدة 15دقيقيه
ونكون مجهزين الحشو بتعنا حسب رغبتك الموجود من الفذدق او الكاجو او السوداني الأبيض
طريقه الحشو بنحط الحشو كله علي بعضا ونقلبه كويس بحيث يتغلف بي بياض البيض لاني بياض البيض بيعمل عمليه التماسك مبين طبقتين الكنافه
ونحط الحشو علي الكنافه اللي كبسنها كويس ونساويه الحشو علي جميع الصنيه ونجيب كميه الكنافه الموجوده ونحط علي الحشو ونعمل عمليه تساوي بحيث كل يكون قد بعضه
ونكبسها بنفس مقاس الصنيه اللي كانت مكبوسه وعليها اي شي تقيل يكون في حدود 20كيلو او اكتر للمدة 30دقيقه
ولما مدة الكبس تنتهي ترشي علي وشها كميه السمنه الموجوده
وندخله الفرن للدرجه حراره 180 للمدة
25دقيقه
بس بعد 15دقيقه دقيقه نقلب الصنيه نخلي اللي تحت فوق واللي فوق تحت
ملحوظه أثناء دخول الكنافه الفرن
يكون الشربات علي النار لاانها بتشرب شربات سخن بدرجه الغليان
عمل طريقه الشربات؟؟
بنحط المايه والشكر والعسل معا بعض للمدة غليان 15دقيقه يكون تقيل معاكي
لاانها بتشرب شربات تقيل
وبعد حصوله علي ربطانه تحطي ملح الليمون والسمنه البلدي
وتطلع الكنافه من الفرن نعمل عمليه تصفيه السمنه الموجود لأحد ميكنش فيها سمنه خالص ونزقيها الشربات وهو سخن عادي ولما ونسيبها للمدة 8دقائق ونصفي الشربات اللي موجود فيها تاني لأنها بتشرب بكميه كبيره
ونجيب نفس الصنيه اللي كنا كبسين بيها نحط عليه من ظهره ورقه ذبده او كيس بلاستك ونقلب الكنافه عليها يكون في عمليه تفاصل مبين الكنافه والصنيه ذات نفسها هتكون ورقه الذبده او الكيس البلاستك ونجيب ورقه ذبده تاني ونحطها علي وش الكنافه
ونجيب صنيه ونحطها علي الورقه الذبديه أصبح اني بقيت مبين 2صنيه و2ورقة ذبده
ونحط عليها شي تقيل يعدي 20كيلو او اكتر بحيث تنكبس كويس وتعمل عمليه التماسك فالحشو ومبين طبقتين الكنافه
ونسبها للمدة 3سعات او اكتر بحيث تنكبس كويس تبرد
ولما تبرد نشيل من عليها الصنيه الاوالي وي ورقه الذبده ونقلبها على رخامه يكون اللي تحت فوق واللي فوق تحت بحيث هتقطعي من الاتجاه الناعم
بمنشار سكينه الجاتو لأنه بيسهل معاكي في عمليه القطع بسهوله عن اي سكينه تانيه تجيبي مسطره وتقطع طول في عرض حسب المقاس اللي انتي عوزه بس طول بيكون اطول من العرض بحيث ينعرض شكل الحشو بمنظر كويس
وتتقدم بالف هنا
مديرة مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
مقدمه من الحلواني مصطفي مختار
المقادير
1000جرام كنافه
500 جرام سمنه
60جرام سكر بودر
الحشو
1500جرام سوداني ابيض فذق كاجو
حسب الرغبه او الشي الموجود
4 بياض بيض
1ظرف فانليه
40جرام سكر بودر
الشربات
1500جرام سكر
500جرام عسل جلكوز
2جرام ملح ليمو
2000جرام ماء
50جرام سمنه بلدي
الطريقه ؟؟
بنقطع الكنافه قطع صغيره بالمقص لااصغر قطع او ممكن تكوني حطها داخل فريزر الثلاجه وطلعه تفركيها كلها معا بعضها ممكن دي او دي حسب رغبتك
ولما نقطعه القطع الصغيره نرش عليها السكر البودره ونقلبهم معا بعض بحيث الكنافه تتغلف بسكر كلهااااا ونجيب بخاخه مياه نرش عليهاااا رزاز من المياه بحيث تكون مرطبه معاكي
ونجيب صنيه نحط فيها نص كميه السمنه وتكون سايحه ونحط فيها نص كميه الكنافه ونحاوال تكون الكنافه متساويه في جميع الصنيه ونكبسها بصنيه تانيه نفس المقاس الصنيه نحط عليها اي شي تقيل بحيث تنكسب كويس وتكون متساويه للمدة 15دقيقيه
ونكون مجهزين الحشو بتعنا حسب رغبتك الموجود من الفذدق او الكاجو او السوداني الأبيض
طريقه الحشو بنحط الحشو كله علي بعضا ونقلبه كويس بحيث يتغلف بي بياض البيض لاني بياض البيض بيعمل عمليه التماسك مبين طبقتين الكنافه
ونحط الحشو علي الكنافه اللي كبسنها كويس ونساويه الحشو علي جميع الصنيه ونجيب كميه الكنافه الموجوده ونحط علي الحشو ونعمل عمليه تساوي بحيث كل يكون قد بعضه
ونكبسها بنفس مقاس الصنيه اللي كانت مكبوسه وعليها اي شي تقيل يكون في حدود 20كيلو او اكتر للمدة 30دقيقه
ولما مدة الكبس تنتهي ترشي علي وشها كميه السمنه الموجوده
وندخله الفرن للدرجه حراره 180 للمدة
25دقيقه
بس بعد 15دقيقه دقيقه نقلب الصنيه نخلي اللي تحت فوق واللي فوق تحت
ملحوظه أثناء دخول الكنافه الفرن
يكون الشربات علي النار لاانها بتشرب شربات سخن بدرجه الغليان
عمل طريقه الشربات؟؟
بنحط المايه والشكر والعسل معا بعض للمدة غليان 15دقيقه يكون تقيل معاكي
لاانها بتشرب شربات تقيل
وبعد حصوله علي ربطانه تحطي ملح الليمون والسمنه البلدي
وتطلع الكنافه من الفرن نعمل عمليه تصفيه السمنه الموجود لأحد ميكنش فيها سمنه خالص ونزقيها الشربات وهو سخن عادي ولما ونسيبها للمدة 8دقائق ونصفي الشربات اللي موجود فيها تاني لأنها بتشرب بكميه كبيره
ونجيب نفس الصنيه اللي كنا كبسين بيها نحط عليه من ظهره ورقه ذبده او كيس بلاستك ونقلب الكنافه عليها يكون في عمليه تفاصل مبين الكنافه والصنيه ذات نفسها هتكون ورقه الذبده او الكيس البلاستك ونجيب ورقه ذبده تاني ونحطها علي وش الكنافه
ونجيب صنيه ونحطها علي الورقه الذبديه أصبح اني بقيت مبين 2صنيه و2ورقة ذبده
ونحط عليها شي تقيل يعدي 20كيلو او اكتر بحيث تنكبس كويس وتعمل عمليه التماسك فالحشو ومبين طبقتين الكنافه
ونسبها للمدة 3سعات او اكتر بحيث تنكبس كويس تبرد
ولما تبرد نشيل من عليها الصنيه الاوالي وي ورقه الذبده ونقلبها على رخامه يكون اللي تحت فوق واللي فوق تحت بحيث هتقطعي من الاتجاه الناعم
بمنشار سكينه الجاتو لأنه بيسهل معاكي في عمليه القطع بسهوله عن اي سكينه تانيه تجيبي مسطره وتقطع طول في عرض حسب المقاس اللي انتي عوزه بس طول بيكون اطول من العرض بحيث ينعرض شكل الحشو بمنظر كويس
وتتقدم بالف هنا
مديرة مجلة فلفل شطه شيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon