الوصفة السويسرول الفاخر
مقدمة من الشيف إيمان جمال
مدة التحضير 15 دقيقة
مدة الخبز 10 دقايق
المكونات
كوب دقيق
كوب سكر
4 بيض
ملعقة كبيرة فانيليا
ملعقة صغيرة خل
4 ملاعق زيت زرة
رشة ملح
نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر
الطريقة
اولا تقومى بفصل البياض عن الصفار وتضربى البياض بالمضرب الكهربى حتى يبقى هش جدا ويعمل منقار ثم تضيفى عليه السكر على مرتين وتضربى
وفى اناء آخر تضرب الصفارمع الزيت والخل ورشة الملح
ثم يخلط الصفار مع البياض ويقلب
ثم الدقيق المنخول مع البيكنج بودر ونقلب من فوق لاسفل
ونسخن الفرن وتحضر صاج 30×40 ومفيش الصاج ورق زبدة ونضع عليه الخليط ونفرشه بالاسباتيولا ويدخل الفرن على 180 لمدة 10
دقائق
وبعد خروجه نتركه يبرد ثم نقوم بحشوه باى حشوة كريم شانتيه او مربى حسب الرغبة
ونقوم بلفه ثم سبق عليه ورق زبدة لتسبيته ويدخل التلاجة ليتماسك تماما ثم نخرجه ونزينه
والف هنا
مديرة مجلة فلفل شطة الشيف بوسي السيد
مقدمة من الشيف إيمان جمال
مدة التحضير 15 دقيقة
مدة الخبز 10 دقايق
المكونات
كوب دقيق
كوب سكر
4 بيض
ملعقة كبيرة فانيليا
ملعقة صغيرة خل
4 ملاعق زيت زرة
رشة ملح
نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر
الطريقة
اولا تقومى بفصل البياض عن الصفار وتضربى البياض بالمضرب الكهربى حتى يبقى هش جدا ويعمل منقار ثم تضيفى عليه السكر على مرتين وتضربى
وفى اناء آخر تضرب الصفارمع الزيت والخل ورشة الملح
ثم يخلط الصفار مع البياض ويقلب
ثم الدقيق المنخول مع البيكنج بودر ونقلب من فوق لاسفل
ونسخن الفرن وتحضر صاج 30×40 ومفيش الصاج ورق زبدة ونضع عليه الخليط ونفرشه بالاسباتيولا ويدخل الفرن على 180 لمدة 10
دقائق
وبعد خروجه نتركه يبرد ثم نقوم بحشوه باى حشوة كريم شانتيه او مربى حسب الرغبة
ونقوم بلفه ثم سبق عليه ورق زبدة لتسبيته ويدخل التلاجة ليتماسك تماما ثم نخرجه ونزينه
والف هنا
مديرة مجلة فلفل شطة الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon