الأربعاء، 6 ديسمبر 2017

شوربة وفتة العدس بالخبز مقدمه من شيف ندى العسال

شوربة وفتة العدس بالخبز
الوصفة مقدمة من الشيف ندى العسال

مدة التحضير 15 دقيقة
مدة الطهى 20 دقيقة

المقادير :-
نصف كيلو عدس اصفر ويفضل البلدى الصغير عشان بيبقى درجة لونه برتقالى غامق حلو
بصل مقطع اربع تربع
طماطم بدون قشر اربع تربع
جزر مقطع مكعبات كبيرة
ثوم
بطاطس أو بطاطا أو قرع عسل متقطعين مكعبات
مكعب مرقة
معلقة كبيرة زيت
لتر ونص ماية او اكتر .
التوابل :
ملح - كمون - كزبرة ناشفة -- كركم - شطة بودر او هريسة شطة حسب الرغبة
للتقديم :
- خبز مصرى او عربى
- زبادى مخفف بلبن او كريمة حامضة او كريمة لبانى او عصير ليمون .

الطريقة :-
- يوضع إناء عالنار ويوضع به البصل والطماطم والعدس وباقى الخضراوات والثوم فى حالة لو كان صحيح ومكعب المرقة والماء .
- يترك المزيج عالنار ليغلى وينضج تماما ثم يضرب فى الخلاط ويخلط جيدا حتى ينعم ويصبح قوامه كثيفا نوعا ما .
- فى نفس الاناء نضع الزيت ونشوح فيه التوم فى حالة لو كان مفروم ودة افضل من الصحيح ويقلب ليشقر لونه ويضاف له الكزبرة الناشفة ويطش بملعقة من الخل .
- يصب فوقه الشوربة التى تم ضربها فى الخلاط وتقلب مع طشة الثوم .
- تتبل الشوربة بعد ضربها بالتوابل المذكورة اعلاه وذلك لان عند تتبيلها فى الاول يختفى طعمها اثناء الضرب فى الخلاط واذا كان قوام الشوربة كثيف يمكن تخفيفها بالقليل من الماء
✔كدة انتهينا من الشوربة الاساسية نبدأ بتجهيز فتة العدس بالخبز :-
نقوم بتحميص الخبز فى الفرن او عالنار مع الزبدة ويتبل بالتوم البودر والكزبرة الجافة ونصب فوقه كبشتين او تلاتة من الشوربة ويزين بالقليل من البصل المحمر .
- يمكن ان تقدم الشوربة مع الليمون او الكريمة الحامضة او الزبادى وبالهنا

مدير  مجلة فلفل شطة شيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon