🍮الأرز باللبن فى الفرن
المقادير:-
1 كيلو لبن جاموسى او بقرى
1 كوب أرز
3/4 كوب قشطة بلدى او وش اللبن
1 كوب سكر
3 معالق ك نشا
1 كيس فانليا
1 كوب ماء بارد
الطريقة :-
- نغسل الأرز جيدا ونصفيه ويترك فى اللبن فى الثلاجة لمده ساعه ثم نزوده ربع كوب ماء والمقصود من الخطوة دى هنا ان الارز يتشبع باللبع كويس عشان يبقى طرى ومنحتجش نسويه او نسلقه فى الماية الاول .
- نرفعه على النار على حراره متوسطه مع التقليب المستمر . - بعد 3 دقائق ننزل بالسكر ويفضل يكون سكر ناعم لونه ابيض لان السكر الخشن بيصفر لون الارز باللبن مع التقليب من وقت للتاني حتي ينضج الارز تماما
- تضاف القشطة والفانيلا وتذاب النشا فى كوب الماء البارد وننزل به تدريجيا على اللبن مع التقليب الجيد وتترك لتغلي حتي يتكاثف القوام
- يرفع الارز باللبن من على النار ويوضع فى طواجن فخار صغيرة أو اطباق فويل الومنيوم ونشغل الفرن على حراره عاليه من الاعلى او الشواية فقط ونضع الأطباق حتى يحمر الوجه
( ممكن نضيف شرائح الموز أو المكسرات أو صوص الشوكلاته حسب الرغبه في التزيين انا برش سكر علي الوش مع القشطة او السمنة البلدي بيخلي طعمه مكرمل ونكهته روعة )
مدير مجلة فلفل شطة شيف / بوسى السيد
المقادير:-
1 كيلو لبن جاموسى او بقرى
1 كوب أرز
3/4 كوب قشطة بلدى او وش اللبن
1 كوب سكر
3 معالق ك نشا
1 كيس فانليا
1 كوب ماء بارد
الطريقة :-
- نغسل الأرز جيدا ونصفيه ويترك فى اللبن فى الثلاجة لمده ساعه ثم نزوده ربع كوب ماء والمقصود من الخطوة دى هنا ان الارز يتشبع باللبع كويس عشان يبقى طرى ومنحتجش نسويه او نسلقه فى الماية الاول .
- نرفعه على النار على حراره متوسطه مع التقليب المستمر . - بعد 3 دقائق ننزل بالسكر ويفضل يكون سكر ناعم لونه ابيض لان السكر الخشن بيصفر لون الارز باللبن مع التقليب من وقت للتاني حتي ينضج الارز تماما
- تضاف القشطة والفانيلا وتذاب النشا فى كوب الماء البارد وننزل به تدريجيا على اللبن مع التقليب الجيد وتترك لتغلي حتي يتكاثف القوام
- يرفع الارز باللبن من على النار ويوضع فى طواجن فخار صغيرة أو اطباق فويل الومنيوم ونشغل الفرن على حراره عاليه من الاعلى او الشواية فقط ونضع الأطباق حتى يحمر الوجه
( ممكن نضيف شرائح الموز أو المكسرات أو صوص الشوكلاته حسب الرغبه في التزيين انا برش سكر علي الوش مع القشطة او السمنة البلدي بيخلي طعمه مكرمل ونكهته روعة )
مدير مجلة فلفل شطة شيف / بوسى السيد
EmoticonEmoticon