سجق شرقى بدبس الرمان
الوصفة مقدمة من الشيف/مى عطيه
وقت التحضير:20 دقيقة
مدة الطهى:15 دقيقة
المقادير:
نصف كيلو سجق شرقى
2 ملعقه دبس رمان
فلفل الوان (احمر_اصفر_اخضر)
بصلة متوسطة
2 معلقة زيت ذرة
نصف كوب ماء
الطريقة:
يقطع السجق الى قطع متوسطة ويسخن الزيت وننزل السجق فى الطاسة ونشوحه حتى يأخذ لون
ثم نضيف نصف كوب ماء ونغطى الاناء الى ان يتشرب
بعد مايشرب الماء وينضج نضيف البصل ونقلب ثم يضاف الفلفل الالوان ونقلب
واخر شىء ملعقتين دبس الرمان وملعقة ماء
نتركه 5 دقائق على النار علشان يأخذ من طعم الصوص
ممكن يتعمل ساندوتشات 🌮او يتاكل مع مكرونة
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
الوصفة مقدمة من الشيف/مى عطيه
وقت التحضير:20 دقيقة
مدة الطهى:15 دقيقة
المقادير:
نصف كيلو سجق شرقى
2 ملعقه دبس رمان
فلفل الوان (احمر_اصفر_اخضر)
بصلة متوسطة
2 معلقة زيت ذرة
نصف كوب ماء
الطريقة:
يقطع السجق الى قطع متوسطة ويسخن الزيت وننزل السجق فى الطاسة ونشوحه حتى يأخذ لون
ثم نضيف نصف كوب ماء ونغطى الاناء الى ان يتشرب
بعد مايشرب الماء وينضج نضيف البصل ونقلب ثم يضاف الفلفل الالوان ونقلب
واخر شىء ملعقتين دبس الرمان وملعقة ماء
نتركه 5 دقائق على النار علشان يأخذ من طعم الصوص
ممكن يتعمل ساندوتشات 🌮او يتاكل مع مكرونة
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon