الثلاثاء، 19 ديسمبر 2017

بسبوسة جيلى بالشيكولاته مقدمه من الشيف الحلوانى مصطفى مختار

بسبوسه جيلي بشكولاته
مدة الطهى 35 دقيقه
 مقدمه من الحلواني مصطفي مختار
المقادير
500 جرام سميد بسبوسه
 250جرام سكر
150 جرام سمنه
250 جرام للبن
100 جوز الهند
100 جرام من شربات البسوبسه
ربع ملعقة بيكنح بودر صغيره
2كيس فانليه
الجرنشه
250جرام شوكلاته مذابه على حمام بخار
200جرام جيلهات حسب النوع المفضل
لانها نكهات مختلفه
الطريقه
يوضع وعاء علي النار و فيه اللبن يسخن ثم يوضع عليه الفانليه والسمن والسكر وجوزد الهند
تقلب بالمضرب جيدا  ويكون جاهز السميد مقلب مع البيكنج بودر
يوضع عليهم اللبن وتقلب باليد حتى تتماسك
 تدهن الصنيه سمن ويوضع فيها العجين وتسوى بقللب البسبوسه
البسبوسه ثم تدخل الفرن درجه حراره 170 للمدة35دقيه
بعد خروجها من الفرن تسقى بالشربات ويكون الشربات سخن
وتترك حتى تبرد
لشوكلاته تكون مذابه على حمام البخار  وتفرد علي البسبوسه كلها وتسويها بمقطع البسبوسه وعلي الرخامه
يكون متحضره الجيلي في قرطاس ورق ونعمل خطوط خطوط مبين كل لون ولون
وجيبي سليه وتبداء من اوال بدايه الصنيه وتعملي شغل أريج رايح جاي رايح جاي يطلع معاكي الشكل ده
تترك في الثلاجه للمده 10دقائق وتقدم

ملحوظه ممكن وضع سمنه بلدي علي الشربات
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon