السبت، 9 ديسمبر 2017

شوربة لسان العصفور بالجمبرى مقدمه من شيف حنان محمد

شوربة لسان العصفور بالجمبري
المقادير
250 جرام جمبري مقشر ومغسول جيدا
كوب لسان عصفور
ربع كوب كرفس مقطع ناعم جدا
فص توم واحد مدقوق ناعم جدا جدا
كوب كريمة لباني
3كوب مرق سمك
ملعقتين زيت زيتون
ملح
فلفل
بشرة جوزة الطيب
الطريقة
في إناء علي النار نضع الزيت والجمبري ونشوح لمدة دقيقتين ثم نرفع الجمبري من الإناء ،، وفي نفس الإناء نضع لسان العصفور والكرفس مع التقليب حتي يصبح لونها ذهبي غامق ، نضيف إليها المرق ويتبل الخليط ، ويعاد عليه الجمبري ويتبل جيدا ويترك حتي تمام التسوية ثم نضيف الكريمة اللباني وننتظر دقيقة أخرى بعد الكريمة وتقدم وتجمل بعود من الشبت
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon