ارز معمر بالقشطه والزبده واللبن
مقدمه من الشيف: أيه رجب
مدة التحضير :10 دقايق
مدة الطهي :20 دقيقه
المقادير
نصف كيلو ارز
لبن مغلي
نصف كوب قشطه
3 ملاعق سمنه بلدي او زبده صفرا
ملح حسب الرغبه
طريقة التحضير :
نقوم بغسل الارز ويصفي جيدا من الماء ، ونضع عليه معلقه من الزبده وتقلب مع الارز.
يرفع اللبن في اناء علي النار حتي يغلي ثم نضع عليه الملح وباقي الزبده ويقلب حتي ذوبان الزبده .
ثم نضع الارز في اناء فرن ونضع عليه اللبن ضعف كمية الارز (لكل كوب ارز كوبين من اللبن ) ونضع القشطه علي وش الارز وندخله الفرن حتي تمام النضح واحمرار الوجه ☺
بالهنا والشفا .
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon