الثلاثاء، 10 أكتوبر 2017

ارز اصفر بالكبد مقدم من الشيف ناهد هشام

 ارز بسمتى بالكبد
مقدمة من ناهد هشام
مدة التحضير 15دقيقة
مدة الطهى 25دقيقة
المقادير
1 كوب ارز بسمتي منقوع ومتصفي
ملح
1 ملعقة صغيرة كركم
ماء مغلي
زبدة – زيت
بصل مفروم
ثوم مفروم
ملح وفلفل
قرفة
مستكة
حبهان
كبد مكعبات صغيرة
خل
خطوات التحضير
فى حلة نضع الكبدة وتشوح ثم زيت و ملح وفلفل و التوابل و اتركيها تقلب حتى يتغير لونها ضيفى الثوم والكركم و الخل و يقلبوا جيدا لمدة 10 دقائق فى حلة اخرى ضعى الزبدة و كركم و ملح و شوحى الارز مع رشة زيت ضيفى الماء و اتركيه يغلى ثم غطى عليه النار و اخفضى درجة الحرارة لمدة 20 دقيقة اثناء التسوية ضعى جزء من الكبد و مع الارز  ويقدم  بالهنا والشفا
مديرة مجلة فلفل شطة الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon