الأحد، 1 أكتوبر 2017

خبز الحبه الكامله مقدم من المبدعه فاطمه ابو على

خبز الحبه الكامله الصحي
مقدم من الشيف فاطمه ابو على

2 كوب دقيق اسمر
1 كوب شوفان مطحون
1/4 كوب دقيق ابيض
1/4 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة ص سكر
1 ملعقة كبيرة خميرة
2 كوب ماء دافيء أو حسب الحاجه
 ممكن يزيد حسب نوع الدقيق
1/2 ملعقه بينكج بودر
2 ملعقه كاكاو خام
2 ملعقه بذر الكتان
ملعقه خل
2 ملعقه زيت زيتون أو زيت ذره

طريقة التحضير :

نضع كوب من الماء الدافيء في إناء عميق , و نضيف له السكر و الخميرة , و نتركهم حتي يتضاعف حجمهم .
نضيف الشوفان على الدقيق الأسمر والابيض و الملح , و نقلب حتى يمتزجوا .
نضع خليط الدقيق في العجانة , و نضع عليه الخميرة التي تضاعفت , و نضيف الماء الدافىء بالتدريج حتى الحصول على عجينة متماسكة , و غير لاصقة ثم نضع الخل و نعجنه مرة أخرى حوالي 10 دقائق .
نترك العجينة ترتاح حوالي ساعه و نقوم بفردها على طاولة مرشوشه بالشوفان المطحون. او الدقيق على خفيف, و نقطع العجينة إلى دوائر ونفردها ونلفها  حسب الرغبة وندهن الوجه بمعلقه لبن ورشة قهوة سريعه الذوبان وترش بالدقيق وتقطع بموس نضيف لعمل أشكال فيها و تترك تخمر تاني حوالي ساعه الدقيق الاسمر تقيل عن الدقيق الأبيض فالازم نتركه فترة كويسه علشان يخمر يخبز في فرن حار 200 درجه ونكون مشغلين الفرن من قبل حوالي 10 دقائق ونضع حله أو صينيه فيها ميه مغليه لتساعد على طراوة المخبوزات ونرش المخبوزات بماء من بخاخه خاصه للمخبوزات تساعد أيضا على طراوة المخبوزات
والف هنا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon