الخميس، 12 أكتوبر 2017

تشييز كيك اسبانى (سوبابيلا) مقدم من الشيف هند ابو السعود

وصفه تشيز كيك اسباني ( سوبابيلا)
قدم من هند ابو السعود
مده التحضير ٣٠ دقيقه
مده الطهي ٣٠ دقيقه
المقادير
كوب ونصف سكر
ملعقه فانليا
نصف كوب زبده مذابه
كوب جنبه كريمي
مقدار كوب عجين كرواسون
ملعقه سمسم مع حبه بركه او قرفه او مكسرات للنزيين
مقادير عجين كرواسون
كوب الا ربع دقيق اببض منخول
ملعقه سكر صغيره
ملعقتين زبده مذابه
بيضه
رشه ملح
ملعقه حليب بودره
ربع ملعقه خميره فوريه
ربع كوب ماء دافي
الطريقه
يتم خلط جميع المكونات السابق ذكرها حتي تسير عجين متماسك نتركها لمده ساعه حتي تخمر
ثم نحضرها ونجهز سطح مرشوش دقيق ونفرد العجين  ونقسمه قسمين كلا منهما مستطيل
طريقه عمل السوبابيلا
نحضر صينه مدهونه زبده ونضع بداخلها نصف العجين المستطيل ثم نخلط الجبن الكريمي مع كوب سكر مع الفانليا ثم نفردها ع العجين ف الصينه وناتي بباقي العجين الاخر المستطيل ونضعه فوق الجبن ف الصينه وندهن وجهها بالزبده المذابه وتدخل فرن درجه حرارته ٢٠٠ لمده نصف ساعه
وتخرج من الفرن نرش ع وجهها سمسم مع السكر مع حبه البركه او اي شي متاح للتزيين ونتركها حتي تبرد وتدخل الثلاجه وتقدم ساقعه تقطع مثلثات بالف هنا وصحه
مديره مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon