الاثنين، 30 أكتوبر 2017

كيك موس الكريم كراميل بطريقة ايناس دراج

كيكه موس الكريم كراميل
بطريقة ايناس دراج
سهله بس طعمها تحفه  ومميزة جدا
وهقولكم علي الطريقه بالتفصيل .
الطبقه الأولي :
كلنا طبعا عارفين كيكه الشاتوه . انا بحط معلقه نسكافيه في خلطة الكيكة 
نعمل واحده وناخد منها طبقه ارتفاعها حوالي 2 سنت  و نحطها في صينيه    spring Form  زي اللي بنعمل فيها التشيز كيك
نفرد عليها صوص الشيكولاته بتاع  كيكه الشاتوه . ونرش عليه مكسرات  أو ممكن سوداني محمص ومحمر في شويه سمنة   لو ما فيش مكسرات . وممكن كمان نضيف كروكون . أو البنبون اللي بالكراميل بعد ما نكسره كويس
الطبقه التانيه :
نجيب ورقه جيلاتين وندوبها في نص كوب ماء 
(ورقه الجيلاتين بننقعها الأول في شويه مايه عاديه وبعد ما تبقي طرية خالص . بنصفيها من مايتها ونحطها علي النار مع نص كوبايه مايه لغايه ما تدوب خالص )
بعدين كوب كريم شانتيه بودر علي اتنين باكت كريم كراميل بودر عليهم كوب ونص لبن ساقع  ونضربهم  كويس بالمضرب الكهربائي  ونضيف عليهم الجيلاتين  ونضربهم لغايه لما يبقي هش والكريمة تتماسك .
نضيف الكريمه دي علي وش الكيك اللي في الصينيه ونشكل الوش بالمعلقه  زي الدواير  أو زي الموج كده زي الصوره  وتدخل التلاجة تجمد شويه بعد كده نجيب صوص الكامل اللي بيبقي مع الكريم كراميل في العلبة ونقص طرف الكيس ونعمل دويار علي الكيكة . هو هيوزع نفسه لوحده بعد كده جوه الفجوات اللي في الكريمه . شكله بيبقي تحفه  وبالهنا والشفا


EmoticonEmoticon