الجمعة، 20 يناير 2017

الممبار الخطيير مقدم من الشيف امانى دندش

كتب بوسى السيد
الممبار من الاكلات المصريه اكلة شعبيه وشهيره
تقدمه الشيف أماني دندش
التحضير 15 دقيقه 
الطهي ٤٥ دقيقه 
المكونات 
١ كيلو ممبار بقري يغسل ويكحت وينقع في الملح والدقيق وملعقة خل صغيره 
٢ كيلو أرز مغسول 
كيلو طماطم مقطعه مكعبات او مبشوره 
١ حزمه كل من البقدونس والشبت والكسبره الخضراء 
١ كيلو بصل مقطع ناعم 
١ قرن فلفل احمر 
١ قرن فلفل اخضر 
نصف كوب زيت كبير 
اتنين ملعقه كبيره صلصه 
ملعقه ملح 
ملعقه فلفل اسود 
ربع ملعقه كمون 
شطه حسب الرغبه 
ربع ملعقه كاري صغيره 
ربع ملعقه جنزبيل ناشف 
زرة قرفه 
ورق لوري
سمن بلدي للتحمير
الطريقه 
 تخلط جميع المقادير مع بغضها ونبتدي الحشو بعد 
تقطيعه الى احزاء حسب الرغبه 
نضع في ماء السلق طمطمايه
و بصل في الماء ملح فلفل اسمر جوزة الطيب 
ونضعه في الماء المغلي نتركه حتي ينضج
ثم نحضر مقلاه بها سمن بلدي ونحمره جيدا
حتي ياخد لون دهبي ويقدم ....
مدير مطبخ مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon