الثلاثاء، 31 يناير 2017

كيك الشيكولاته بحشوة الموز والكريمه مقدم من زينب الهلباوى

كتب بوسى السيد
مقدمة من الشيف زينب الهلباوي
مدة التحضير 10دقائق
مدة الطهي30 دقيقة
المكونات 
 كوب ونصف دقيق
ثلاث تربع كوب سكر
نصف كوب زيت علي زبدة
ثلاث تربع كوب لبن
فانيليا ملعقتين صغار بيكنج بودر
ملعقتين طعام كاكاو خام بودر
رشة ملح
علبة قشطة
كيسين دريم ويب
موز
3بيض
الطريقة 
 نحضر بولة ونخلط بها السكر مع الزبدة والزيت ونضربهم بالمضرب كويس ثم نضيف البيض والفانيليا واللبن ونضرب بالمضرب لحد مايختلطوا ثم نضيف عليهم المكونات الناشفة وهي الدقيق علية الكاكاو والبيكنج بودر ورشة الملح ونخلط المقادير م بعض كلها ونضعها في صينية مبطنة زيت ودقيق وتخبز في فرن ساخن من قبل علي درجة حرارة 180 علي الرف الوسط لحد ما تستوي حوالي 30دقيقة. ثم نتركها تبرد ونلفها في كيس ونضعها في الثلاجة لمدةساعة ثم نخرجها ونقطع الجزء الي فوق ونفرغ الجزء الثاني من النصف ونسيب جوانب الكيك طبعا ونحشي بقطع موز وناخذ الكيك الي طلعناة من وسط الكيك ونضعة في الكبة ومعاة علبة قشطة وكريمة دريم مخفوقة ونضرب كلة مع بعض ونضعة علي طبقة الموز ونضع علية جزء الكيك الي فوق ونزين بصوص الشيكولاتة
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon