البطاطس الشيبسي (بالبيت بجميع الاطعمة )
مقدمه من الشيف ناهد هشام
مدة التحضير10 دقائق
مدة الطهى 20 دقيقة
نقشر البطاطس المخصصة للقلي و نقطعها حلقات (شيبسي)رقيقة
توضع في ماء بارد أو ماء به قطع ثلج وتترك في الماء البارد لمدة نصف ساعة على الأقل و لايوضع على الماء ملح
ثم توضع فى التلاجه
بسخن الزيت جيداً على درجة حرارة عالية ،ثم يوضع الشيبسي في الزيت بكميات قليلة والزيت غزير حتى يعطي النتيجة المطلوبه من القرمشة
لعمل النكهات ..
اولا نكهة الجبنة المتبلة :
نحضر جبنة رومي مثلجة (وضعها في الفريزر منذ 24ساعة تقريباً )
و نضربها في الكبه و لبد ان تكون مثلجة حتى تتطحن جيدا وتكون لبودرة
ثم نضيف عليها مرقة دجاج فورية و نضربها مرة أخرى لتتجانس و تنعم أكثر ولو متوفر ثوم وبصل بودرة ضيفى معاها ترش على البطاطس اول ما تطلع من الزيت
ثانيا نكهة الطماطم :
اعصرى طماطماية وحطى عليها ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود
وانقعى البطاطس فيها بعد ما تنشل من الماء وايضا تكون فى التلاجة قبل القلي البطاطس هايكون لونها احمر وتقلى
ثالثا نكهة الكاتشب :
ملعقتين كاتشب + ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود انقعى برضة البطاطسمثل الخطوة السابقه
رابعا نكهة الخل ::
انقعى البطاطس في الخل والملح بعد الماء وتقلي
خامسا الشطة والليمون :
ملعقة خل + نصف ملعقة شطة + عصير ليمونة +ملح + فلفل اسود
انقعى اطول فترة ممكنة علشان تاخد من الطعم كويس جدا
سادسا نكهة الدجاج:
ترش مرقة دجاج فورية على البطاطس اول ما تنشل من الزيت بعد القلى
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدمه من الشيف ناهد هشام
مدة التحضير10 دقائق
مدة الطهى 20 دقيقة
نقشر البطاطس المخصصة للقلي و نقطعها حلقات (شيبسي)رقيقة
توضع في ماء بارد أو ماء به قطع ثلج وتترك في الماء البارد لمدة نصف ساعة على الأقل و لايوضع على الماء ملح
ثم توضع فى التلاجه
بسخن الزيت جيداً على درجة حرارة عالية ،ثم يوضع الشيبسي في الزيت بكميات قليلة والزيت غزير حتى يعطي النتيجة المطلوبه من القرمشة
لعمل النكهات ..
اولا نكهة الجبنة المتبلة :
نحضر جبنة رومي مثلجة (وضعها في الفريزر منذ 24ساعة تقريباً )
و نضربها في الكبه و لبد ان تكون مثلجة حتى تتطحن جيدا وتكون لبودرة
ثم نضيف عليها مرقة دجاج فورية و نضربها مرة أخرى لتتجانس و تنعم أكثر ولو متوفر ثوم وبصل بودرة ضيفى معاها ترش على البطاطس اول ما تطلع من الزيت
ثانيا نكهة الطماطم :
اعصرى طماطماية وحطى عليها ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود
وانقعى البطاطس فيها بعد ما تنشل من الماء وايضا تكون فى التلاجة قبل القلي البطاطس هايكون لونها احمر وتقلى
ثالثا نكهة الكاتشب :
ملعقتين كاتشب + ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود انقعى برضة البطاطسمثل الخطوة السابقه
رابعا نكهة الخل ::
انقعى البطاطس في الخل والملح بعد الماء وتقلي
خامسا الشطة والليمون :
ملعقة خل + نصف ملعقة شطة + عصير ليمونة +ملح + فلفل اسود
انقعى اطول فترة ممكنة علشان تاخد من الطعم كويس جدا
سادسا نكهة الدجاج:
ترش مرقة دجاج فورية على البطاطس اول ما تنشل من الزيت بعد القلى
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon