كنافه باالموز والكراميل
تقدمه الشيف أماني دندش
التحضير :١٥ دقيقه
الطهي: ٢٥ دقيقه
المكونات
نصف كيلو كنافه
١ كوب سمن بلدي مذاب
ربع كيلوموز
نصف كوب سكر ناعم
(الشربات)
نصف كيلو سكر
100 جرام عسل جلوكوز
250 مللي ماء
1 عصير ليمون
صوص الكراميل
كوب سكر
ملعقه مياة
سبع موز قطع حلقات
٢ ملعقة زبده
٢ ملعقه حليب
طريقه الكراميل
نضع كوب السكر في مقلاه علي النار مع ملعقه مياة وتترك حتي تصير كراميل واضع عليها الزبده والحليب حتي الغليان
اقطع الموز حلقات وانزل علي الكراميل واطفئ عليه واقلبها مره واحده
الطريقه
تفرك الكنافه جيدا بنصف كوب سكر السكر الناعم والسمن المذاب وترص
في القالب ويتم الضغط عليها جيدا ونضع الموز بالكراميل واضع
باقي الكنافه وتدخل الفرن علي درجه حراره ١٨٠ لمدة ٢٥٥ دقيقه وبعد اخراجها من الفرن تسقي بالشربات التقيل وتزين بالموز بالكراميل
مدير مطبخ مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon